Fabrikayı silahla basan zanlıyı Savcılık serbest bıraktı

Eşinden ayrıldığı iddia edilen buna gerekçe olarak da kayınbiraderini gösteren zanlı Çerkezköy'de tekstil fabrikası bulunan Ömer Ö'nün fabrikasını basıp bir şarjörü fabrikanÄ

Çerkezköy 6.11.2019 11:26:00 0
Fabrikayı silahla basan zanlıyı Savcılık serbest bıraktı

 

Çerkezköy’deki fabrikayı basarak yüzden fazla insanın çalıştığı esnada silahla rastgele sağa sola ateş edip terör estiren Muammer S.,  boşandığı eşinin abisi fabrika sahibi Ömer Ö’yü fabrikada bulamayınca elindeki ruhsatsız silahla bir şarjörü fabrikaya boşaltıp olay yerinden kaçmıştı. Saldırı anına ilişkin görüntülerin medyada yer almasının ardından soruşturmayı genişleten Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı zanlının bulunması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçti. Saldırının ve saldırı şeklini dikkate alan İstanbul polisi oluşturulan özel ekiple zanlı Muaammer S.’yi saldırıdan 29 gün sonra Üsküdar Çengelköy’de saklandığı bir işyerinde kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. 
“TAM BİR HUKUK FACİASIDIR”
Emniyetteki işlemlerinin ardından dün öğlen saatlerinde İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edilen zanlı Muammer S. talimatlı ifadesinin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldı. Zanlının serbest kalmasına tepki gösteren firma avukatı bu duruma itiraz edeceklerini kaydederek “Saldırının oluş şekli, şiddeti tüm çıplaklılığı ile an ve an güvenlik kameralarına dahi yansırken, zanlının hukuka aykırı salıverilmesi tam bir hukuk faciasıdır. Müvekkilime ve onun bir yakınına bu saatten sonra bir zarar gelirse bunun sorumluluğunu kim yada kimler nasıl paylaşacaktır. Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Dolayısıyla bu soruşturmada ihmal olduğu kanısındayız. Yarın ilk işimiz yakalanmışken salıverilen zanlı Muammer S.’nin salıverilmesine itiraz etmek olacaktır. Ayrıca imali bulunan ilgililer hakkında HSK'ya suc duyursunda bulunacağız Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bir sanayicinin uğradığı silahlı saldırı akla mantığa sığmamaktadır. Yüzlerce kişinin olduğu fabrikada onlarca kişinin gözü önünde silahını art arda ateşleyebilen, bir şarjör mermiyi fabrikanın idari binasında rastgele sıkabilen bir şahsın dört hafta süren polisin cansiperane yakalama çalışmaları maalesef heba olmuştur. Bu üzücü olayın ardından yaşadığımız ikinci üzücü olay ise hukukun bu şekilde işlemesidir. Bu vahim olayda soruşturma savcısının en azından segbis yöntemine başvurması gerekirken, buna bile gerek duyulmaması işlemlerin hukuka aykırılığının bir göstergesidir. Yarın gerekli itirazları yapacağız” diyerek zanlı Muammer S.’nin salıverilmesine tepki gösterdiler. 
Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10