Fabrika basıp terör estiren damat tutuklandı

Eşinden ayrıldıktan sonra bu ayrılığa neden olduğunu iddia ettiği kayınbiraderini gösteren Muammer Sadıkoğlu Çerkezköy'de bulunan fabrikayı silahla basarak burada terör estirmiş ardından kayÄ?

Çerkezköy 7.11.2019 18:22:00 0
Fabrika basıp terör estiren damat tutuklandı

7 Ekim’de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan kayınbiraderine ait fabrikayı silahla basıp 11 el ateş edip terör estiren ardından da sırra kadem basan Muammer Sadıkoğlu İstanbul polisinin yakalaması sonrası Çarşamba günü çıkarıldığı İstanbul Anadolu Adliyesinde serbest bırakılmıştı.

 

YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

 

Firmanın avukatları ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığının İstanbul Anadolu Adliyesince sanığın salıverilmesine yaptığı itiraz sonrası gece yarısı çıkartılan yakalama kararı ile olaydan 29 gün sonra yakalanan ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığındaki sorgusu ile serbest kalan Muammer Sadıkoğlu gece 02.00 sularında İstanbul polisinin Ataşehir’deki evine yapıldığı baskınla yeniden gözaltına alınarak Kapaklı polisine teslim edildi.

 

“ÇOCUKLARIMI GÖRMEK İÇİN FABRİKAYA GİTTİM”

 

İstanbul’dan sabaha karşı 05.00 sularında Kapaklı’ya getirilen zanlı öğlen saatlerinde Çerkezköy Adliyesine çıkartıldı. Burada soruşturma savcısı Muhammet Bekir Alabora’ya ifade veren zanlı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlı Sadıkoğlu mahkemede üzerine atılan suçlamaları kabul etmezken, ayrı olduğu eşinden olan iki çocuğunu üç aydır göremediğini bunun nedeni olarak fabrika sahibi Ömer Ö’yü sorumlu tuttuğunu, Ömer Ö’ye zarar vermek gibi bir niyetinin olmadığını ifade etti. Kimseye silah doğrultmadığını ve Ömer Ö’yü kesinlikte tehdit etmediğini iddia eden Sadıkoğlu “ 27 Aralık 2017 tarihinden bu yana ayrılma arifesinde olduğum eşi ve ağabeyi Ömer Ö. ile karşılaşmadım ve görüşmedim. Eski eşim ve abisi bana iftira atarak uyuşturucu kullandığımı söylemeleri üzerine 7 ay boyunca adli kontrolle psikologa giderek uyuşturucunun müptelası olmadığımı ispatladım. Mahkeme çocuklarımı görme kararı vermesine rağmen ailenin çocuklarımı göstermemesi üzerine olay günü çocuklarımı almak üzere fabrikaya gittim. Çocuklarımı göremeyeceğimi söylediler. Bunun üzerine bende yanımda getirdiğim silah ile içeriye girdim. Kameradaki görüntüleri kabul ediyorum. Ömer Ö.’nün odasına girdim. Ömer ve çocuklarım nerede diye bağırdım. Güvenlik görevlisinin söylediği gibi kesinlikle Ömer’i tehdit etmek gibi amacım yoktu. Amacım çocuklarımı görmekti” diyerek mahkemeden tutuksuz yargılanma talebinde bulundu.

 

RAHAT TAVIRLARI DİKKATLERDEN KAÇMADI

 

Silahlı tehdit suçundan somut delille, olay anına ilişkin kamera kayıtları, olay yeri inceleme tutanakları, şüphelinin ikrarı, müşteki beyanları dikkate alınarak iki çocuk babası Sadıkoğlu mahkemece tutuklanarak Çerkezköy cezaevine kondu. Zanlının adliye çıkışındaki rahat tavırları dikkatlerden kaçmadı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10