Atatürk Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle anıldı

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümün 81'inci yılında Tekirdağ merkezde ve ilçelerinde düzenlenen törenle anıldı.

Tekirdağ 10.11.2019 17:39:00 0
Atatürk Tekirdağ

ÇELENK SUNULDU

 

Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da sevgi, özlem ve saygıyla anıldı.10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamındaki progtam Tarihi Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunma törenine, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Enez Kaplan ve Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

PROGRAM KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

 

Çelenk sunumunun ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde saygı duruşu gerçekleştirildi. Daha sonra İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Atatürk Anıtı'ndaki tören sona erdi.

Çelenk sunma töreninin ardından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde anma programı gerçekleştirildi. Anma töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı etkinlikte, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri Atatürk konulu tiyatral gösteri düzenledi. Anma programında zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Anma programı, il genelinde şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.   

 

SAAT 9´U 5 GEÇE ÇORLU´DA HAYAT DURDU

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü Çorlu’da düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenlendi. Törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, resmi kurumların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm ilçede çalmaya başlayan itfaiye sirenleri, sivil savunma sirenleri, fabrika sirenleri ve araç kornaları eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. İki dakikalık saygı duruşunun sonrasında 5. Kolordu Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri, Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program ile devam etti. 09.30’da başlayan programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların yapılmalarının ardından “Fotoğraflarla Atatürk” slaytı izlendi, sahnelenen “Sonsuz Yolculuk” piyesinin ve oratoryonun sonrasında anma programı sona erdi. 

 

 

ULU ÖNDER, MARMARAEREĞLİSİ’NDE SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yılında tüm yurtta olduğu gibi Marmaraereğlisi’nde de törenlerle anıldı.
Anma töreni; Marmaraereğlisi İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığımızın çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasıyla başladı. Törene; Tekirdağ Vali Yardımcısı Dr. Abdullah Kalkan, Garnizon Komutanı Per. Albay Bayram Ölçücüoğlu, Belediye Başkanı Hikmet Ata,Cumhuriyet Savcısı Fatih Kaya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Asb.Kd.Bçvş İsmail Eselik,İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Atabek, Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokul Müdürü Dr.Öğr. Üyesi Veli Sırım, Belediye Başkan Yardımcılarımız Sinem Özüpek, Muharrem Şen, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


09:05’TE HAYAT DURDU


Çelenklerin anıta sunulmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09:05’de siren sesleriyle birlikte saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Tören alanındaki etkinliğin tamamlanmasının ardından protokol ve beraberindekiler Marmaraereğlisi Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen anma programına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında; günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ve Atatürk’ün hayatından kesitler sunuldu. Kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle program son buldu.

 


MALKARA’DA ATATÜRK SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

 

Yurdumuzun Kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başkomutan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya hayatına gözlerini kapayışının 81. yıl dönümü çerçevesinde, 10 Kasım 2019 Pazar günü Atatürk Anıtı önünde Atatürk'ü Anma programı gerçekleştirildi.Törene; Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Erkan Yıldız, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Nilay Yılmaz, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Oktay Oğuz, Malkara İlçe Emniyet Müdür Vekili Fatih Mehmet Çetin, Siyasi Parti Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, asker-i erkân, muhtarlar, okul müdürleri, dernek başkanları, gaziler, basın mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreni; çelenklerin Atatürk Anıtı önüne sunulmasıyla başlayıp saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda gerçekleştirilen anma programıyla devam etti. Hüsniye Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk Ortaokulu Müdürü Hatice Kübra Taylan ve 95. Zırhlı Tugay Komutanlığından İkmal Yüzbaşı Serdar Arık’ın yaptıkları günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile başladı.

Atatürk Ortaokulu’nun düzenlediği anma programında; şiir okuması, oratoryo gösterimi, Zeybek gösterimi ve koronun Atatürk Şarkılarını seslendirmesi ile devam etti.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİN ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Anma programı sonunda Malkara genelinde gerçekleştirilen Atatürk Konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmamalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Erkan Yıldız ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından takdim edildi.

 

Haber / Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10