Tekirdağ projeye 100 bin fidan ile destek oldu

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan  'Geleceğe Nefes' fidan dikim kampanyasına, Tekirdağ binlerce fidan dikerek destek oldu.

Tekirdağ 11.11.2019 16:54:00 0
Tekirdağ projeye 100 bin fidan ile destek oldu

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi Yeniköy Ağaçlandırma sahası’nda düzenlenen fidan dikme  törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Tekirdağ Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Ali Şen, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

 DİKİLEN FİDANLARI KORUMAMIZ LAZIM

 

İl Müftüsü İsmail İpek'in yaptığı duanın ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “ Tekirdağ'da her yıl ortalama 700 bin fidan dikiyoruz. Ülkemizin her bir yerinin yemyeşil bir cennet vatan olabilmesi için de, gayret sarf ediyoruz. Tekirdağ valisi olarak da bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Gördüğünüz gibi, binlerce insan burada, öğrencilerimiz, STK'larımız, siyasilerimiz, bürokratlarımız ve vatandaşlarımız katılıyor. Ben bütün katılanlara teşekkür ediyorum. Bu bir farkındalıktır. Biz sadece fidanları toprakla buluşturup bırakmıyoruz. Bu fidanların Orman İşletme, Milli Parklar müdürlüklerimiz tarafından bakımlarını gayet güzel yapıyoruz. Ancak buradan vatandaşlarımızdan bir ricam var. Bu ortaya konulan emekler boşa çıkmamalı. Yani biz bu fidanları korumalıyız. Bu fidanların yanmaması ve kurumaması için hep birlikte elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bu konuda her birey kendisini bir orman görevlisi, bir vatan görevlisi olarak görmesi gerekiyor" dedi.

 

BUGÜN FİDAN YARIN NEFES OLACAK

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, “81 ilimizde 2023 noktada 11 milyon fidan dikim etkinliğine bizde AK Parti Teşkilatlarımızla birlikte memleketimiz Tekirdağ'da katılım sağladık. Yarınlar nefessiz kalmasın diye; Hep birlikte geleceğimiz için nefes olalım. Unutmayalım ki bugün fidan yarın nefes olacak. Daha yeşil bir Türkiye için geleceğe nefes olmak için bizde fidanımızı toprakla buluşturduk.” diye konuştu. Fidan dikme töreninde konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise "İnşallah 81 ilimizin vatandaşı ile gerçekleştireceğiz. Tekirdağ'ımızda da bugün 100 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz" diye konuştu.

 

BURADA BİZLERDE YERİMİZİ ALDIK

 

"Fidan ekim seferberliğine Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak katıldık” diyen Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, “Burada bizlerde yerimizi aldık. Etkinlik çerçevesinde ağaçlarımızı dikeceğiz. Bunların yine bakımı Açık Ceza İnfaz Kurumu görevlilerimizce ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlilerince yerine getirilecek. Böyle bir seferberlikte yer aldığımız için mutluyuz" dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10