Kobi'lere 'Devlet destekli ticari alacak sigortası' anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Kobil'lere yönelik dün konferans salonunda 'Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası' bilgilendirme semineri düzenledi. Seminerde uzman sigortacılardın Emin Emre Yaylak â€

Çerkezköy 11.11.2019 16:57:00 0
Kobi

HEDEF KİTLE KOBİLER

 

Emin Emre yaylak, Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda hedef kitle kobi’ler olduğunu da belirterek, “Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda hedef kobiler, kobilerin sadece yurt içi satışları yıllık net satış hasılatı 25 milyon TL’dir. Devlet destekli alacak sigortasında toplam teminat 1.3 milyar TL, teminat altındaki alıcı sayısı 15 bindir. Primler toplamı ise 10 milyon TL’dir. Risk analizi, kredi limiti, tahsisi, izleme, tahsilat, sulh arabuluculuk, hukuki işlem, tazminat ödeme, risk yöntemi, hem mevcutta çalıştığınız hem de police dönemi içinde yeni çalışmaya başladığınız alacaklarınızın analizini yaparak risklerini ölçüyoruz. Bu ölçümleme sonucunda alıcılarınıza her birine “1’den 6’ya kadar skor veriyoruz.Risk değerlendirilmesi sonucunda skoru 1 ile 5 arasında olan her bir alıcıya en geç 24 saat içerisinde 300 bin TL’ye kadar kredi tahsis ediyoruz” dedi.

 

“TAHSİLAT VE TAZMİNATLAR”

 

Tahsilat ve tazminatlar konusunda da konuşan Yaylak”Tahsilat hizmetlerinde gecikme yaşadığınızalıcıdaki toplam alacağınız için sunuyoruz.Başvurunuzun onaylanmasından sonra avukatlarımız tüm işlemleri sizin adınıza yapmaktadır.Tazminat’ta ise 120 gün ile sınırladığımız süreçtir. Süreç sonunda tahsilat işlemi sonuçlanmamış ise tazminat ödemesi yapıyoruz. Tahsis edilen kredi limiti ve borç rakamı yüzünden yüzde 70 veya yüzde 90 teminat oranlarına istinaden tazminat ödemesi gerçekleştiriyoruz. Tazminat ödemesinden sonra söz konusu hasar dosyası ile ilgili hukuki süreci devam ettiriyoruz. Böylece olası bir tahsilat durumunda,tazminat tutarını aşan kısmını da size ödettiriyoruz” dedi.

 

DEVLET DESTEKLİ ALACAK SİGORTASINA NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ

 

 

Devlet destekli alacak sigortasına başvuru koşullarını anlatan Yaylak “ Başvuru formu doldurulur ve sigorta şirketi eliyle başvuru merkeze iletilir. Ayrıca fiyatlama ve kredi limiti çalışmasının sonucu 24 saat içerisinde sunulur. Verilecek bir onay ile de poliçe düzenlenir ve basım işlemi gerçekleştirilir. Başta sistemin yöneticisi olan Halk Sigorta A.ş. olmak üzere,sisteme katılan tüm sigorta şirketleri ve bu şirketlerin aracıları vasıtasıyla Devlet Destekli Alacak Sigortası’na başvurabilirsiniz”diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10