ÇTSO'da PTT'nin hizmetleri anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda dün 14.00-16.00 saatleri arasında PTT hizmetlerinin tanıtım semineri düzenlendi. PTT Bank Şube Müdürü Kanbolat Dalgıç "Aslında 2018 yılı itibar

Çerkezköy 12.11.2019 18:39:00 0
 ÇTSO

Seminere,  PTT  Tekirdağ Başmüdürü Eren Arslan, PTT Başmüdür Yardımcısı Halil Alp, PTT Genel Müdürlüğü  Pazarlama ve Satış Şube Müdürü Özen Akbaş, PTT KEP VE UETS Sorumlusu Halil Babarslan, Fiyatlandırma Şube Müdürü Burcu Öncin, Lojistik Hizmetler Şube Müdürü Erdem Ercan ve Celal Yavuz, PTT Bank Şube Müdürü Kanbolat Dalgıç, E-Ticaret Sorumlusu Elif Çıtak ve vatandaşlar katıldı.

 

 YURT İÇİ VE YURT DIŞI BANKACILIK HİZMETLERİNİ YAPIYORUZ

 

 Program Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Sonra  PTT Bank Şube Müdürü Kanbolat Dalgıç, PTT Bank Bankacılık Hizmetleri ile ilgili  sunum yaptı. PTT ‘nin tüm bankacılık hizmetlerini yaptığını belirten Dalgı, “ PTT Bank'ın hizmetleri tüm bankacılık faaliyetlerini kapsamaktadır. Havale işlemleri, hesap işlemleri, PTT Kart, tahsilat, ödeme işlemleri, sigortacılık, diğer ticari işlemler, internet ve pos hizmetleri olarak sınıflandırabiliriz. Bugün PTT'nin  88 bin 456  müşteri temas noktası bulunmaktadır. Bin 32 bin merkezimiz bulunuyor. 4 bine yaklaşan bir ATM ağı bulunmakta. Birçok hizmetinin yanında havale işlemleri bulunuyor, bunu  yurtiçi olarak değerlendirebiliriz . Aynı zamanda yurtdışı işlemlerimiz de mevcut. Yurtiçi para transferlerinde diğer bankalarda olan EFT sistemleri bizde de mevcut. Diğer bankalara göre daha uygun ve daha hızlı para transferi yapıyoruz” dedi. 

 

PTT’NİN YÜZDE 64 ONLİNE ORTAM KULLANICILARI MEVCUT

 

PTT Bank Şube Müdürü Kanbolat Dalgıç'ın ardından  konuşan PTT E-Ticaret Sorumlusu Elif Çıtak, E-Ticaret uygulamaları detaylı bilgilendirmede bulundu. Çıtak, "Elimizden telefonu düşürmediğimiz bir dönemdeyiz. Telefona baktığımızda tüm kullanıcıların 13 dakikada bir, günde 78 defa telefona anlamsızca baktıklarını görüyoruz.   İlerleyen dönemlerde dışarıda beğendiğimiz hiçbir ürünü gidip de mağazasından satın almamaya başladık. Dolayısıyla her dört kişiden birinin internetten alışveriş yaptığı sonuçları ortaya çıkıyor . 100 kişiden 84'ü de araştırma yaparak alıyor. Dolayısıyla bu platformların çoğalmasının sebeplerinden aslında birkaçı da bunlar. Yüzde 64 oranında da online ortam kullanıcıları mevcut” dedi.

 

 ŞU AN DÜNYANIN E_TİCARET HACMİ 700 MİLYAR DOLARI AŞKIN

 

Çıtak, şöyle devam etti, “Aslında 2015-2019 arasında  dünyada yüzde 53 hatta şuan 59'lara kadar ulaşan bir internet kullanım oranı var. İnternet altyapısına en fazla yatırım yapan ülkelerden ilk 5'ine baktığımızda Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bermuda ve Bahreyn geliyor. Dolayısıyla hedef pazar çıkışımızı da aslında biraz bu ülkelerden gerçekleştirdik. Ve dedik ki, 'internet altyapısına en fazla yatırım yapan ülkeler demek ki asıl B2B pazarından rol almalılar ve bizimle birlikte olmalılar.' 2018 son verilerimiz ama alışveriş yapan kişi sayısına baktığımızda bu rakam dünyada  3 milyar kişiye geliyor. Şuan dünyanın E-ticaret hacminin 700 milyar doları aşkın. Fakat biz Türkiye’yi ele aldığımızda e-ihracat hacmimizde 2023 itibariyle 500 milyar dolara hedefleniyor. Aslında 2018 yılı itibari ile de ülkemizde e-ihracat yapan firma sayısı 83 bin biz bunu 100 binin üzerine çıkarmayı ve ülkemize bu amaç doğrultusunda destek vermeyi öngörüyoruz. Hedefimize de adım adım ilerliyoruz.PTT dolayısıyla bankacılık hizmetlerinin her alanında ve kargo hizmetleri de vermektedir.”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10