Özdemir: LÖSEV' e karşı duyarlı olalım

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Kapaklı Kent Konseyi tarafından Kapaklı Belediyesi Teras Kafe'de dün kahvaltı programı düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programda konuşma gerçekl

Kapaklı 15.11.2019 17:30:00 0
Özdemir: LÖSEV

Kapaklı Belediyesi Teras Kafe’de düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Güven, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“ÇOK SEVİNÇLİYİM”

 

Programda açılış konuşmasını Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir gerçekleştirdi. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle düzenlenen programa katılanlara teşekkür eden Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir; “Öncelikle şahsım adına çok sevinçliyim. Bu duyarlılığın Kapaklı’da bu kadar arttığına ilk defa şahit oluyorum. Kent Konseyi olarak asıl amacımız bugün burada, bu birlikteliği oluşturmaktı. Çünkü kent konseylerinin ilk hedefi her zaman çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, çerçevesinde ortak birliktelikte buluşmaktır” dedi. Konuşmasına şu sözlerle devam eden Özdemir; “Size bir örnekle bunu anlatmak istiyorum. Geçen hafta oturduğumuz sitede, site sakinleri arkadaşlarla birlikte bir kermes düzenledik ve kermes gelirini LÖSEV’e bağışladık. Bunu yaparken hepimizin aklından şu düşünce geçmiştir. ‘Bu bizim başımıza gelmez’ demeyelim. Bizler de hep bu duyarlılıkla hareket ettik ve etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Özdemir’in konuşmasının ardından lösemili çocukların aileleri de söz aldı. Verdikleri destekler için LÖSEV’e teşekkür eden aileler; “Tedavi sürecinde bize çok yardımcı oldular. Her seferinde arayıp sordular. Biz de LÖSEV yaşasın diye elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.

 

“ ÇOK BÜYÜK DESTEK ALIYORUZ”

 

Programda söz alan LÖSEV Sosyal İşler Sorumlusu Ayşenur Beyazıt da; “LÖSEV 1998 yılında 8 Kasım tarihinde kurulmuştur. Kurulduktan sonra 21.yılımızda Ankara merkezli olmasına rağmen kısa sürede çeşitli noktalarda şubelerimiz mevcut. Türkiye’nin 81 iline desteklerimizi vermeye devam ediyoruz. Yaklaşık 30 hastayla başlayan hikayemiz bini aşkın aileyle devam etmekte. Bizim amacımız Türkiye‘nin hiçbir noktasında LÖSEV’i tanımayan kanser hastasının kalmaması. Kent Konseylerinden, belediyelerden çok büyük destek alıyoruz. Tekirdağ’dan Kapaklı’dan LÖSEV’i çok az bilen vardı. Ailelerimizin aracılığıyla burada tanıtmaya başladık. Burada bize destek olan ailelerimize teşekkür ediyorum” dedi. LÖSEV’e yardım amaçlı düzenlenen kahvaltı programında Kapaklılı şarkıcı Emre Erdem de şarkılarıyla programa eşlik etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10