Kobi yetkinlik ve dijital dönünüm merkezi toplantısı gerçekleştirildi

Tekirdağ Valisi Aziz YıldırımÇerkezköy Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda düzenlenen Tekirdağ'ın ülke bazında değerlendirilmesi durumunda güçlü ve geliştirilebilir altyapısı ol

Çerkezköy 15.11.2019 17:33:00 0
Kobi yetkinlik ve dijital dönünüm merkezi toplantısı gerçekleştirildi

Bir fabrika ortamımda tüm unsurlar üzerinden uygulamalı eğitim veren bir eğitim kurum olan Model Fabrika’nın Değerlendirme toplantısına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Sanayi ve Verimlilik Daire Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, Vali Yardımcısı Murat Eren, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Kılıç,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve sanayiciler katıldı.

 

 

“DAHA ÇOK İSTİHDAM OLUŞTURAN TOPLUM HALİNE GELECEĞİZ”

 

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “ İyiye güzele götürebilme, değişen çağın gereklerine uyabilme bakımından pek çok gayret sarf ediliyor, Bütün mesele dünyadaki pastadan daha fazla pay sahibi olabilmektir. Üretimi ne kadar çok artırabilirsek, her alandaki üretimi gerek sanayi gerek tarım, hayvancılık hatta hizmet sektörü, dünyadaki pastadan daha fazla pay alabilme imkanına sahip olacağız. Bakanlıklarımız öncelikle bunların politikalarından oluşuyor, bu konuyla ilgili gayret sarf ediyor, bizler de taşrada üretimi nasıl artırabiliriz konusunun mücadelesini veriyoruz. Tabi bu konuda başat rol sanayicilerimizde, tarımsal, hayvansal üreticilerimizdedir. Bunların üretimlerini artırabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapabilmek tabi ki bizim görevimizdir. Zaman zaman fabrikaları dolaşıp sanayicilerimize soruyorum üretiminizi, istihdamınızı artırmanız için bizden, devletten beklentiniz nedir? diye. Bize birtakım öneriler veriyorlar. Bizde yapılabilecek olanları yapmaya gayret ediyoruz. Üretimi artıracağız bütün meselemiz budur, tek gayemiz budur. Üretimi artırdığımızda daha müreffeh bir toplum haline geleceğiz, daha çok istihdam oluşturan bir toplum haline geleceğiz bu da hepimizi mutlu edecek” diye konuştu.

 

“TEST EDEREK ÖĞRETMEYİ AMAÇLIYORUZ”

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Sanayi ve Verimlilik Daire Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül tarafından Kobi Yetkinlik Dijital Dönüşüm Merkezi bilgilendirilme sunumu gerçekleştirildi. Akgül “İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikte eleman yetiştirmek, işletmelerimizin verimliliğini artırmayı hedefleyen ve Endüstri 4,0’a geçiş için bir fırsat yaratarak, dünya ile rekabet edebilmelerine olanak sağlayacak olan Model Fabrikası projesiyle işletmelerimize yalın üretim, dijital dönüşüm, ürün geliştirme, enerji verimliliği ve diğer konularda gerçek bir üretim ortamında bir fabrikanın daha verimli olması için gereken her şeyi test ederek öğretmeyi amaçlıyoruz. Küreselleşmeyle iç ve dış pazarda rekabet acımasız bir hal aldı. Girdi maliyetlerinin artması, yeni teknolojilerin gündeme gelmesiyle, yenilikçilik önemli hale geldi. Üretimde tüm süreçlerde israfı yok ederek, veriminin artırılması gerekmektedir.  Model Fabrika ile kar etmeyi değil firmalara kar ettirmeyi hedefliyoruz. Model Fabrika, yalın üretimin nasıl yapılabileceğini ortaya koyan bir uygulama. Bütün işletmeler bu uygulamadan yararlanmalı. Bunu yaptıktan sonra dijital dönüşümü de uygularsak ve işin içine teknolojiyi katarsak, küresel piyasalarda rekabetçi hale gelebiliriz” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10