Tekirdağ Afet Gönüllüleri Toplantısı yapıldı

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen

Malkara 17.11.2019 14:02:00 0
Tekirdağ Afet Gönüllüleri Toplantısı yapıldı

Toplantıya Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, Şube Müdürü A. Mehmet Çoşkun, İlçe Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, Malkara Kaymakamlığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü2nden yetkililer ve mahalle muhtarları katıldı.

 

GÖNÜLLÜLÜK BİLİNCİ YAYGINLAŞTIRILACAK

 

Yetkililer “Tekirdağ Afet Gönüllüleri (TAG) Projesi ile; afet ve acil durumlara yönelik Tekirdağ halkımızda afetlere karşı farkındalık oluşturulması, afetlerin altın saatleri dediğimiz ilk 72 saat süresince halkın doğru bir şekilde yönlendirilmesi,  profesyonel ekiplere destek olunması, bulundukları mahallelerde bireysel müdahalenin hayata geçirilmesi hedeflenmiştir. Proje ile Tekirdağ İlimizde güçlü bir afet gönüllü sistemi oluşturularak gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılması sağlanacak” dedi.

 

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM

 

Bu kapsamda Malkara’da gönüllülük faaliyetlerini koordine etmek üzere mahalle muhtarlarıyla İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde toplantı yapıldığını belirten yetkililer “Mahalle Muhtarlarımızın öncülüğünde her mahalleden en az 5’ er kişilik gönüllü kaydının yapılması hedefleniyor. Afet gönüllülerin eğitimleri teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek” dedi.

Haber / Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10