Sal: CHP'deki kan kaybını önlemek için adayım

Cumhuriyet Halk Partisi'nde adaylık süreci sürerken, Çerkezköy'de İlçe Başkanlığı için Ayfer Dönmez ve Ali Çalışkan'ın ardından üçüncü aday da Bekir Sal oldu. Salı

Çerkezköy 17.11.2019 14:05:00 0
Sal: CHP

Çerkezköy’de ticaretle uğraşan Bekir Sal, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığa adaylığını açıkladı. 10 yılı aşkın süredir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğunu söyleyen Sal, “Geçmiş dönemlerde yapmış olduğum tespitlerde Çerkezköy’de CHP’nin hak ettiği yerde olmadığını kanaatine vardım. Bu tespitimden sonra etrafımda samimi bulduğum partili arkadaşlarımla almış olduğum ortak karar neticesinde CHP’ye binin üzerinde üye kazandırdık. Bundan sonra iktidar partisine karşı Çerkezköy’de bir devrim yaratmak için elimizde her şey mevcuttu. 10 yıllık bir dönem içerisinde yerelde bir AKP iktidarı vardı. Çerkezköy AKP için çok büyük önem arz etmekteydi. Bu sebepten dolayı mevcut başbakanın seçimlerin son günü olan Cumartesi günü son programı Çerkezköy’de idi. Seçim döneminde yaptığımız doğru analiz ve propaganda neticesinde arkamızda iktidar gücü ve nimetleri olmadan iktidara karşı seçimin nasıl kazanılacağını ispat ettik. Bu dönem içerisinde kendimi dahi meclis üyesi yazmayarak partideki bütünlüğü ve beraberliği pekiştirdik.  Bu dönemden sonra parti içerisindeki ilçe yönetiminin yapmış olduğu ötekileştirmeler, umarsızlıklar neticesinde parti içerisindeki heyecan tamamı ile kaybolmuş ve büyük üye kayıpları yaşanmıştır.” ifadelerini kullandı.  

 

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİME SÖZ VERİYORUM”

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın Çerkezköy’de yaptığı seçim propagandası ziyaretinde yanında sadece 15-20 kişiyle ifade edilebilecek bir partilinin katılımının sağlanabildiğini kaydeden Sal “Bu benim için bir dönüm noktası ve gerçekten utanç verici bir durum olmuştur. Bir diğer partili milletvekilimiz Sayın Candan Yüceer ve grubu da bu ötekileştirmeden payını almıştır. Partimdeki bu kan kaybını ve erozyonu önleyebileceğime inandığım için bugün CHP İlçe Başkan Adaylığımı açıklıyorum. Buradan partili dava arkadaşlarıma ve yoldaşlarıma partimizi gerektiği yere taşıyacağıma partide hizipçilik yapmayacağıma kimseyi ötekileştirmeyeceğime söz veriyorum. Kendimi CHP’nin sevgili üyelerinin ferasetine güvenerekten 24 Kasım’da Kırmızı Liste’de birleşmeye davet ediyorum.” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10