Çetin: Siyaset değil, hizmet yapmak istiyorum

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin makamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalar ve projeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Siyaset değil hizmet yapmak istediğini kaydeden Çetin "Ben Ka

Kapaklı 18.11.2019 16:55:00 0
Çetin: Siyaset değil, hizmet yapmak istiyorum

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, dün saat 14:00’da makamında basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensupları ile sohbet eden Başkan Çetin, onların sorularını da yanıtladı. Stadyumla ilgili gelişme olup olmadığı sorusuna cevap veren Çetin “Şuanda bizim kullandığımız stat Milli Emlak’ın yeri. Milli Emlak ile aradaki protokol de tamamlanmış gözüküyor. Spor Bakanlığı bizden yeni bir yer istiyor. Çerkezköy’ün kullandığı stadın ya yarısı Çerkezköy’ün yarısı Kapaklı’nın. Ben geçen hafta bunu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüştüm. Biz Kapaklı’da stat yapacağımız yer bulamıyoruz. Bir yer tasarruf etmeye çalışıyoruz. Bölünmüş, parçalanmış yerler var, onları bir araya toplayıp 25 dönümlük bir yer bulmaya çalışıyoruz. Defacto’nun hemen bitişiğinde Küçük Sanayi Sitesi yapacağız. Onun yanında da depo olarak kullandığımız bir alan var. O alan 30 dönümü topluyor. Ancak parsellerde farklı kişilerin yerleri var. Onların yerlerini başka yere aktarıp zarara uğratmadan, bu yeri tahsis edip oraya bir proje yapmaya çalışıyoruz. Vahap beye ‘Bize bir yer gösterin. Çerkezköy’e bir stat yaptıralım. Spor Bakanına ben talepte bulunayım’ dedim. Buradaki yeri Spor Bakanlığı’na versinler. Spor Bakanlığı da bize kullanım için versin. Bizim yer ile ilgili sıkıntımız var” dedi.

 

VAHAP BEY DE SAĞ OLSUN OLUMLU YAKLAŞTI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile ortak bir yere terminal konusunu konuştuk” diyen Başkan Çetin,  “Bizim buradaki terminalimiz çok kullanışsız. Ortak bir yere terminal yapalım diye konuştuk. Sağ olsun  o da olumlu yaklaştı. UKOME Başkanı Erdi Bey ile görüştük. O da olumlu yaklaştı. En son Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a konuyu aktardık. Yer için sıkıntımız var. Benim arzu ettiğim ye, Kapaklı ile Çerkezköy’e hizmet edebilecek ortak bir yer. Orada ne Çerkezköy Belediyesi’nin ne de Kapaklı Belediyesi’nin mülkü yok. Özel şahıs yerleri. Oraların kamulaştırılması, satın alınması gerekiyor. Onu da büyükşehir üzerinden yaptıralım dedim. Bakanlar Kurulu’nda büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yetkilerinin yeniden revize edilmesi ile ilgili görüşmeler olduğunu kaydeden Çetin, “Duyduğumuz kadarıyla bazı uygulamalar ilçe belediyelerine verilecek. Durumlarımıza göre bunun içinde terminaller, mezarlıklar, zabıta birimi var. Kadir Başkan ile görüşürsek ortak bir projeyi hayata geçirebiliriz. Çerkezköy ve Kapaklı’nın nüfusu şuanda 300 bin. 10 yıl sonra 500 bini geçer. Bunu da planlayıp, buna göre bir yer tespit edip 2 ilçeye de hizmet edecek bir terminal uygun olur diye düşündüm. Vahap Bey de sağ olsun olumlu yaklaştı.” diye konuştu.

 

“KISMİ BETONLAMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

 

Çetin “ Pınar bulvarında kimsi betonlamaya başlayacağız. Sonrasında projemizi hayata geçireceğiz. Ama öncesinde vatandaşı çamurdan kurtaralım. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 2020 yılı bütçesine katlı otoparkı koydu.  Biz kaldırımları genişletmeyi düşünüyoruz. Bunu yaptığımızda da araçlara park yeri gerekecek. Meydan Projesi Mehmet Elfide İlkokulu’nun oradan başlıyor. Burada halen mahkeme devam ediyor. 7-8 tane arsa sahibi ile rayiç bedeller konusunda anlaşamamış büyükşehir. O nedenle şuanda meydan projesi ile ilgili bir şey yapılamıyor” diye konuştu.

 

 

“5.5 MİLYON TL BORCUMUZ VAR”

 

Eski Başkan İrfan Mandalı döneminde yapılan rüzgar gülü ile ilgili de konuşan Çetin “ Rüzgar Gülü ile ilgili İtalyan firmasına 5.5 milyon borcumuz var. Ödeyemiyoruz, kredi de çekemiyoruz. Kapaklı Belediyesi, Rüzgar Gülü ile ilgili 3 defa kredi kullanmış. Ama ödeme yapılmamış. Firma şuanda Rüzgar Güllerini çalıştırmıyor, durdurdu. Biz İtalyan firmasına şu teklifi verdik. ‘Orada aylık gelen 120 – 150 bin TL’yi size aktaralım. Taksitle size olan borcumuzu ödeyelim’ diye teklifte bulunduk. Onların yaptıkları hesaplara göre 4 seneyi bulur diyorlar. Ön ödeme talep ettiler.  Bir miktar ön ödeme yapıp kalanını 36 ay taksit yapalım diye yazı gönderdik. Yazıya cevap bekliyoruz” dedi.

 

“EMPATİ KURMAYA ÇALIŞIYORUM”

 

Çetin “ Siyaset değil hizmet yapmak istiyoruz.  Ben Kapaklı’ya bir tane çakıl taşı daha fazla getirtelim diye çırpınıyorum. Ben herkesi anlamaya empati kurmaya çalışıyorum. Ama Kapaklı’yı bir yerlere götürmek istiyorsak belediye kurumsal bir kimliğe bürünecek. Şeffaf olacak. 2-3 ay önce doğrudan teminlerin duyurulması ile ilgili talimat verdim. Ama altyapısı yok. Laf olsun diye yapılır ama amacına uygun olsun istiyoruz. Siyaseten ya da başka sebeplerden dolayı bize önyargılı olan belediye personelleri olabilir, ki var görüyorum. Engel olmaya çalışıyor, bahane üretmeye çalışıyor. Mevzuat önüme getiriyor. 15 yıldır mevzuatsız yönetilen belediye, şimdi hep mevzuat getiriyor önüme. Ben de bu yapıda ilerleyebildiklerimle ilerleyeceğim. İlerleyemediklerine de teşekkür edeceğim”  diye konuştu.

 

TERMAL SU ARAMAK İÇİN RUHSAT ALDIK

 

Basın mensuplarının Kapaklı’da bulunan doğalgaz ile ilgili sorusunu da cevaplayan Çetin”  GAZDAŞ doğalgazı ana şebekesine bağlamak için gelip bizimle görüştü. Ana şebekeye gazı verecekler. Termal su ile ilgili de bilgi vermek istiyorum. Biz orada termal suyun olduğunu, 1500 metre derinlikte olduğunu tespit ettik. Yerinin tam noktasını araştırıyoruz şuanda. MTA’dan kuyunun kurulacağı yerle ilgili araştırma talep ettik. Onun çalışmalarını yürütüyorlar. Tam noktasını bulursak kuyuyu kazdırmak için de bir yol bulacağız.  MTA ile görüşmelerimizi yaptık, taleplerimizi ilettik. Olursa bölgeye değer katar. Bakanlıktan talep ettim. Belediye olarak termal su aramak için ruhsat aldık. Bugüne kadar hiçbir belediye termal su aramak için ruhsat almamış” açıklamasında bulundu.

 

“HASTANE ONAY AŞAMASINDA”

 

Çetin “ Günü kurtarmak için günlük projelerle uğraşmıyorum. Uzun vadeli ve Kapaklı’yı kabuğunu değiştirecek, Kapaklı’nın sosyal dokusunu, kültürel yapısını değiştirecek projeler yapıyorum. Hastane projesi birkaç konudan dolayı uzadı. Bu konuları çok şükür çözdük. Onay aşamasında. Bugün yarın gelecek diye bekliyoruz. Atıcı spor kompleksinin bulunduğu alt tarafta kapalı bir havuz projemiz var. Yanına da büyük bir kapalı spor tesisi yapalım dedik. Altı da komple otopark. 26 milyon TL tutuyor. Ciddi mi maliyet. Bizim kendi imkanlarımızla bunu yapabilmemiz çok zor. Bakanlık üzerinden yürütmeye çalışıyoruz. Tenis Kortu da yapacağız.Kapaklı Pazar yeri ile ilgili de sıkıntı var. Biz orayı yap-işlet-devret yapalım istedik. Ama çok büyük bir hafriyat var. Şuanda hafriyatı dökecek yer bulamıyoruz. 3-4 bin kamyon atık var. O malzemeyi nereye taşıyacağız, o sorun. Onu oradan kaldırmadan hiçbir iş yapamıyoruz. Pazaryerini yapabileceğimiz başka bir yerimiz yok” dedi.

 

“CİDDİ BİR ŞEKİLDE SU SORUNUMUZ VAR”

 

İkitelli OSB’nin bölgeye gelmesiyle ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Çetin “ İki etaptan oluşuyor. Birinci etabı Çerkezköy sınırları için. Orası ile ilgili istimlaklar yapıldı. Oranın satışlarını dahi yapmışlar. Yer sahipleri yerlerini dahi almış. İkinci etap bizim alanımıza giriyor, demiryolunun üst tarafı. Yanıkağıl ile Karaağaç arasındaki dereye kadar geliyor istimlak alanı. TOKİ ile 3-4 defa görüşme yaptık. TOKİ burada istimlakı yapıyor, yer almak isteyenler OSB’ye gidiyor. Ancak iş adamları da OSB ile değil belediyeyle işbirliği yapalım diyorlar. 300’e yakın iş adamı bize geldi. Bizden 3 milyon metrekare yer istiyorlar. ‘Yeri siz alın, biz sizinle yol yürüyelim. Sizinde taleplerinizi, projelerini hayata geçirelim’ diyorlar. Bunu ben Mustafa Şentop hocamızla paylaştım. Hocam TOKİ’den kamulaştırmanın nasıl yapıldığıyla ilgili rapor istedi. Biz de kaygılarımız anlattık. Bizim burada ciddi bir şekilde su sorunumuz var. Buraya bu sanayi geldiğinde gelecek göçle birlikte biz bunu nasıl çözeceğiz? Bununla ilgili nasıl çalışma yapılabilir, TOKİ bize bu konuda nasıl yardımcı olur, ya da iş dünyası bize nasıl katkı verir, bu sorunları çözmek için? Oldubittiye gelirse ileride bölgemiz ciddi sorunlarla karşı karşıya kalır. Bunları halletmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“HAZİRAN GİBİ YAPILIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

 

Kapaklı’nın en önemli sorunları arasında yer alan Yıldızkent kavşağında bulunan dal-çık projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Çetin “ Bununla ilgili kasım ayında bütçe görüşmeleri başlayacak. Ulaştırma Bakanlığı’ndan 100 milyon TL’lik kaynağın oraya aktarılması için TBMM Başkanımız Mustafa Şentop ve bölge milletvekillerimiz yerle ilgili gerekli girişimlerde bulundu. Karayolları’nın 1. Bölgesine ait olan bir proje ve birinci sıradadır. Karayolları bir proje yapacaksa önce orayı yapacak. Bu da en iyi ihtimalle kaynak aktarılırsa Haziran gibi yapılır diye düşünüyorum. Çünkü Kapaklı’nın başka alternatif yolu yoktur. Küçük Sanayi Sitesi’ni faaliyete geçirdiğimizde Organize Sanayi Bölgesi ile görüşme gerçekleştirip oradan bir köprü ile Saray’a gidecek olan servislerin şehir içine girmeden oradan Saray’a gitmesini sağlamaya çalışacağız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10