Sal: Bugün siyaset baronlarına karşı birlik günüdür

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe başkanlığı için Bekir Sal'da aday adayı olduğunu açıkladı. İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ali Çalışkan ve

Çerkezköy 20.11.2019 16:03:00 0
Sal: Bugün siyaset baronlarına karşı birlik günüdür

Önceki akşam ilçe binasında saat 19.00’da düzenlenen programda aday adayı olduğunu açıklayan Bekir Sal’ı yakın çevresi ile bazı partililer destekledi. Bekir Sal’a ev sahipliğini CHP ilçe Başkan Yardımcısı Hasan Tabak yaptı. İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Tabak, “Bu gün burada ilçe Başkanlığına aday adaylığı için açıklama yapacak olan Bekir Sal’ın açıklama programı için bulunuyoruz.”dedi.

 

CHP ATATÜRK’ÜN, KUVAİ MİLLİYENİN PARTİSİDİR

 

Partide konuşma gerçekleştiren CHP Çerkezköy İlçe Başkan adayı Bekir Sal “ Uzun yıllardan beri aidiyetinde olduğum Cumhuriyet Halk Partili kimliğimin onurunu yaşıyorum. 24 Kasım Pazar günü olağan bir mahalle delegeleri seçimi var. Bizim haricimizde de yarışan demokrasi şölenine katılan ki diğer grubumuz var. Buradan her iki gruba da başarılar dilerim. Doğduğum günden beri belki de Selanikli olduğumdandır. İçimizde yanan bir vatan millet ateşimiz var. Tabi ki olmazsa olmazımız da özgürlüktür.  Emperyalizm dizayn  ettiği bir iktidarla karşı karşıyayız ve içimiz kan ağlıyor. Ülkemizin içine düştüğü bataklığın farkındayız. Bundan kurtulmamızın tek yolu da vatansever bireyleri aynı çatı altına toplayıp,siyaset mekanizması ve kurumu içine iktidara yürümektir.Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı iki büyük miras ve emanet var. Birincisi Cumhuriyet ve ikincisi de Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi çok partili döneme geçtikten sonra sayısı yüzlerle ifade edilen siyasi partiler şahit olmuştur. Bunların bazıları ülkeyi yönetmişlerdir. Lakin bugün ideolojileri olmadığından temelleri çıkar birliği olduğundan hepsi tarihin tozlu sayfalarında kaybolup gitmişlerdir.50 yıla yakın bir muhalefet sürecine rağmen CHP Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. CHP Kuva-i  Mlliye’nin partisidir. CHP vatanseverlerin partisidir. Şimdi bizler düşünmeliyiz”dedi.

 

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA DEĞİL BEDENİMİZİ KOYMALIYIZ

 

Sal “ Neden Atatürk’ün bize bıraktığı mirası iktidara taşıyamıyoruz?.Neden halkımız bize iktidara taşıyacak desteği vermiyor diye. Bugün burada bunun bilinci ile ve içimizde sorgulama yaparak bu gidişata son vermek için elimizden geleni yapma günüdür.Elimizi taşın altına değil de bedenimizi taşın altına koyma günüdür.Bugün burada bunun ilk adımını atma günüdür.Bugün bu kıvılcımı büyük bir özgürlük ateşine büyük bir devrime dönüştürelim.Özgür ve bağımsız bir Türkiye inşası için temel atma günüdür bugün.Hadi bu devrimi bizler başlatalım. Demokrasi-İnsan hakları bireysel özgürlükler.bunlar seçim meydanlarında olmazsa olmazımızdır.Şimdi gelin bakalım,şöyle bir düşünelim.Partimiz idaresini elinde bulunduranlar ne kadar demokrat? Parti içi iktidar sahipleri koltuk ve makam verdiklerimiz ne kadar demokrat?,ne kadar özgürlükçü?,cevabını hepimiz biliyoruz”diye konuştu.

 

2014 YEREL SEMİMLERİNDE AK PARTİ’NİN KALESİNİ YIKTIK

 

 Bekir Sal,  “2014 yerel seçimlerinde Ak Parti’nin kalesini yıktık. Oda bir devrimdi aslında. Bir tarafta emekçiler diğer tarafta iktidarın sonsuz nimetleri. Şunu da belirtmek isterim ki o devrimi başaran ekibin birebir gururunu yaşıyorum.İlk devrim elbette parti içindeydi.bir tarafta makam ve mevki sahipleri,sermaye sahipleri, diğer tarafta biz emekçiler ön seçimi başarıyla geçtik.Siyaset bezirganları yine bizi rahat bırakmıyorlar. İlla ki meclis üyesi listesine müdahale edecekler.Tabi ki örgütün bize verdiği güçle bunlara direndik. Ardından belediye başkanlığı seçimlerini halk desteği ile kazandık. Bize göre her şey çok güzel olmuştu. Lakin ilk kongreden sonra bizim muktedir kıldıklarımız bizleri tanımazdan geldiler. Halkın ve tabanın taleplerine kulak tıkadılar. Bundan sonra kaçınılmaz netice başladı. Partiden istifalar,partimize nefer olanların ötelenmesi. Elbette ki bu sonucun nedenidir. Bu aşamada ilçe örgütümüz ne yaptı. Bunu önlemek için sadece sükunet. 2014 yılında meydanlara sığmayan halk, coşku ve heyecanlı parti örgütü sadece ilçe örgütü binasına sığacak kadar küçültüldü” dedi.

 

CHPLİ YOLDAŞLARIM GELİN BİRLİK OLALIM

 

Sal, “İlçemize Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları için gelen Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak sadece ilçe örgütüne konuşma yapmak zorunda kaldı. Nerede örgüt ,nerede halkımız.Bu gün kral çıplak deme günüdür. Şimdi son on gündür siyasi baronlar yine sahnede. Parti içinde kirli pazarlıklar karşılıklı bel altı vuruşlar, biz bunları hak etmiyoruz. Bugün buradan CHP’li yoldaşlarıma sesleniyorum. Gelin birlik olalım,gelin partimize sahip çıkalım. Gelin irademize sahip çıkalım,gelin hiç kimsenin tehdit  kulak tıkayalım.Gelin mutlu azınlıkların partimizi işgaline karşı çıkalım” ifadelerini kullandı.

 

ÜLKE İRADESİNE ADAY OLMAK ÖNCE MAHALLİ İDARELERDE BAŞLAR

 

Bekir Sal, ülke idaresi için mücadelenin  mahalli idarelerden başladığını da belirterek”  Bugün siyaset baronlarına karşı birlik günüdür. her devrimci asidir. Gelin isyan bayrağını beraber taşıyalım.Hepinize söz veriyorum kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, ayrıştırmayacağız.Atacağımız her adımı alacağımız her kararı üyelerimize danışacağız.Örgütün seçimi ve iradesiyle ilçe yönetim kurulu oluşturacağız.Bu isyan bayrağını yarın ilde daha sonra genel merkezde alacağız.Ülke iradesine aday  olmak ilk önce tabanda yani mahalli idarelerde başlar.gelen bu ateşi beraber yakalım ülke idaresine talip olduğumuzu hep beraber haykıralım” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10