Kocaçınar: İşaret dili kursuna yönetim olarak katılıyoruz 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan işaret dili kurslarına Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube yönetim kurulu üyelerinin tamamı katılıyor. Çerkezköylülerin yoğun ilgi gÃ

Çerkezköy 20.11.2019 16:08:00 0
 Kocaçınar: İşaret dili kursuna yönetim olarak katılıyoruz 

Çerkezköy’de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından işitme engelli vatandaşlarla, rahat  ve sorunsuz bir şekilde iletişim sağlanabilmesi amacıyla işaret dili kursu açıldı. Yetkililer, kurslara vatandaşlar yoğun ilgi göstermesi nedeniyle kurs sayısı 5’e çıkardıklarını belirtildi.

 

KURS SONUNDA BAŞARILI OLAN KURSİYERLERE SERTİFİKA VERİLECEK

 

 Haftanın Pazartesi ve Salı günleri olmak üzere  18:00-20:00 saatleri arasında  verilen kurslarda, başarılı olan kursiyerlere sertifika verileceği belirtildi. Yetkililer  ilginin daha da yoğun olması nedeniylede önümüzdeki dönemde kurs sayısını arttıracaklarını  ve daha çok vatandaşın işaret dilini öğrenmesini sağlayacaklarını dile getirdiler. Toplamda 30’un üstünde kursiyerin eğitim aldığı kurslarda eğitmen Cemil Kor, işaret dilinin inceliklerini kursiyerlere detaylı bir şekilde aktarıyor.

 

 YÖNETİM OLARAK KURSA KATILIYORUZ 

 

 Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy  Başkanı Gülnur Kocaçınar da derneğin konferans salonunda verilen kurslara tüm yönetimin katıldığını ve herkesin işaret dili öğrenmesi gerektiğini  belirterek, “İşitme engelli vatandaşımızın derdini anlatabilmek için mutlaka işaret dilini bilen birilerine ihtiyacı var. Herkesin de yanında bir tercüman getirme şansı yok. Bu yüzden işaret dilini önemsiyoruz. Yönetimden tüm arkadaşları kursa gönderdik. Herkesin işaret dili öğrenmesini istiyorum Bu kurs gerçekten işitme engelli kardeşlerimizle iletişim kurmak için ve onlara daha iyi yardımcı olmak için herkesin öğrenmesi gereken bir kurs” diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10