Aygun: Tekirdağ'a ÇEMATEM'ler açılsın

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde uyuşturucu kullanımı ve tedavisi konusunda büyÃ?

Tekirdağ 21.11.2019 13:45:00 0
Aygun: Tekirdağ

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun,  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Tekirdağ’ın sağlık yatırımları konusunda yaşadığı sıkıntıları anlattı. OECD’nin Sağlık Raporu’na göre Türkiye’nin 36 ülke içinde en az sağlık harcaması yapan ülke olduğunu ifade ederek “ Türkiye’de kişi başına sağlık harcaması yıllık 1220 dolar. ABD’de ise kişi başına düşen sağlık harcaması bizim 10 katımız olan 10 bin 586 dolar. Yoğun bakım ünitesi sayısı, hekim ve hemşire sayısı açısından büyük sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

 

HASTA YOĞUNLUĞU 100-200 ARASINDA

 

Tekirdağ’ın büyükşehir statüsünde olmasına karşın hekim sayısı açısından eksiklikleri olduğunu ifade eden Aygun “ Şarköy, Süleymanpaşa, Malkara, Saray, Hayrabolu başta olmak üzere tüm ilçelerimizde hem yatak hem de uzman hekim sayımız açısından eksiklikler var.  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde önemli sorunlardan birisimedikal onkoloji bölümüne yeterli yatırım yapılmamasıdır” dedi. Hastanenin Medikal Onkoloji’dekemoterapi tedavisi gören hasta yoğunluğunun günde 100-120 arasında olduğunu kaydeden “Bu yoğunluk sebebiyle onkoloji bölümünde tedavi çok zor duruma gelmektedir. Kanserin tanı ve evrelemesinde çok önemli olan PET cihazı yoktur.  Hani her şey gelişmişti, sağlıkta devrim yapmıştınız?” diye sordu.Aygun, Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde radyoterapi sorunu olduğunu vurgulayarak, “Neden ameliyatlar geç tarihlere veriliyor?” diye tepki gösterdi.

 

3-8 BİN LİRA ÜCRET ALINIYOR

 

Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan ameliyatlarda hastalardan 3-8 bin lira gibi ücret alındığı şikâyetleri olduğunu ifade eden Aygun, “Bizim kendi vatandaşımızdan ameliyat parası istenirken, ameliyatta kullanılan malzemeler vatandaşımıza ödetilirken yabancılar ne yapmaktadır? Meğer yabancılar, hastaneye para ödemeden ayrılırlarsa bile ellerini kollarını sallayarak ülkelerine gidiyorlarmış. Onların ödemedikleri harcamalar da bizim vatandaşımızın sırtına biniyormuş” diye tepki gösterdi.

 

UYUŞTURUCU SORUNU AĞIRLAŞIYOR

 

Çorlu’daki uyuşturucu sorununa da dikkat çeken Aygun, “Çocuklarımız 2 lira olan bali ile uyuşturucudan gidiyor! Uyuşturucu almış insanlar sokaklarda uyuyor. Bu sorun giderek ağırlaşıyor. Tekirdağ, Avrupa'dan gelen yasa dışı uyuşturucunun geçiş üssüdür. Ailelerimiz endişelidir. Bali bu kadar rahat satılmamalıdır.Tiner ve bali satışlarının bu kadar kolay yapılmasından emniyet güçlerimiz dertlidir. Tekirdağ’da uyuşturucu bağımlılarının iyileşmesi için tedavi yok. AMATEM var ÇEMATEM yok. Tekirdağ’a ÇEMATEM’ler açılsın” dedi.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10