Akay'ın adayı Dönmez ilk turu kazandı

Çerkezköy'de CHP'li üyeler, ilçe kongresinde yeni yönetimi belirleyecek olan mahalle delegelerinin belirlenmesi için dün sandık başına gitti. Pazar sabahı 10.00'da başlayan oy kullanma işlemi

Çerkezköy 24.11.2019 19:42:00 0
Akay

CHP Çerkezköy İlçe teşkilatında yapılan delege seçimlerinde Ayfer Dönmez, Ali Çalışkan ve Bekir Sal yarıştı. Oldukça sakin geçen delege seçiminde başkan adayları birlik beraberlik mesajı verdi ve sandıktan çıkacak sonucunda kazananın CHP olacağını belirttiler. Belediye Başkanı Vahap Akay’da eşi Güliz Akay ile ilçe teşkilatına gelerek oylarını kullandı. Saat 10.00’da başlayan oy kullanımı 17.00’de sona erdi. Sandıkların açılmasıyla birlikte heyecan giderek artarken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve mevcut İlçe Başkanı Engin Camcı’nın açık destek verdiği beyaz liste adayı Ayfer Dönmez rakiplerine büyük bir fark attı. Beyaz liste adayı Ayfer Dönmez bin oy alırken, Ali Çalışkan’ın listesi 494 oy, Bekir Sal’ın kırmızı listesi ise 71 oyda kaldı.

 

 

 

TÜM SANDIKLARDAN BEYAZ  LİSTE ÇIKTI

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa mahallesinde 339 üye sandık başına giderken, sekiz oy geçersiz sayıldı. Ayfer Dönmez’in beyaz listesi 169 oy alırken, mavi liste 138, kırmızı liste 24 oy aldı. 142 üyenin oy kullandığı Yıldırım Beyazıt Mahallesinde dört oy geçersiz sayıldı. Beyaz liste 92 oy alırken, mavi liste 40, kırmızı liste ise altı oyda kaldı. Gazi Osman Paşa mahallesinde beyaz liste 147, mavi 100 oy, kırmız liste ise 8 oy aldı. 260 oyun kullanıldığı Gazi Osman Paşa mahallesinde  3 geçersiz oy çıkarken, 2 oy ise boş kullanıldı. 49 üyenin oy kullandığı Veliköy mahallesinde beyaz liste 37, mavi liste ise 8 oy aldı. Veliköy mahallesinde kırmızı listeye oy çıkmazken, dört oy geçersiz sayıldı.  189 oyun kullanıldığı Kızılpınar’da beyaz liste 153, mavi liste 26, kırmızı liste ise 7 oy aldı. 3 oy ise geçersiz sayıldı.Bağlık mahallesinde 148 üye sandık başına giderken,  iki oy geçersiz sayıldı. Bağlık mahallesinde beyaz liste 76, kırmızı liste 12, mavi liste ise 58 oy aldı. Cumhuriyet Mahallesinde 109 üye sandığa giderken, beyaz listeye 79, mavi listeye 26, kırmızı liste ise 3 çıktı. 126 üyenin oy kullandığı İstasyon mahallesinde üç oy geçersiz, bir oy ise boş kullanıldı. İstasyon mahallesinde beyaz liste 83, mavi liste 35, kırmızı liste ise 4 oyda kaldı. Fevzipaşa mahallesinde 161 oy kullanılırken, beyaz liste 110, mavi liste 48, kırmızı liste ise üç oy aldı. Fevzipaşa mahallesinde üç oy ise geçersiz sayıldı. 81 oyun kullanıldığı Fatih Mahallesinde beyaz liste 54, mavi liste 18, kırmızı liste 4 oy aldı. 5 oy geçersiz sayıldı. 

 

 

DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANDI”

 

Seçimlerin ardından konuşan CHP İlçe Başkanı Engin Camcı “ Çerkezköy’de bu gün tam demokrasi şöleni yaşandı. Bize bu demokrasi şölenini yaşatan üç adayımızı da kutluyorum. İlk turu kazanan beyaz listenin adayı Ayfer Dönmez’i kutluyorum.  İlerleyen günlerde yönetim olarak  kongremizin tarihini belirleyeceğiz. Sizin desteğinizle 2 dönemdir belediyede Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dalgalandırıyoruz. İnşallah bundan sonraki seçimlerde de dalgalandıracağız. Tüm partililerimize  seçime katılmanızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 BİZ KAYBETMEDİK, CUMHURİYET HALK PARTİSİ KAZANDI”

 

Camcı’nın ardından konuşan Başkan adaylarından Ali Çalışkan’da delege seçimine  katılan herkese teşekkür  etti. Çalışkan  Adaylar olarak biz kaybetmedik, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Ayfer ablamızın sonuna kadar arkasındayız” dedi. Bekir Sal’ise “Bugün burada birlik ve beraberlik içinde bir demokrasi mücadelesi verdik. Kazanan partimiz CHP olmuştur” dedi ve beyaz liste adayı Ayfer Dönmez’i kutladı.

 

 BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

 

Seçimleri beyaz liste ile birinci bitiren Ayfer Dönmez’de, “ Tüm partililerimize geldikleri  için  çok teşekkür ediyorum. Bu gün bu delege seçimleri partimize yakışan bir seçim oldu. Ali arkadaşımızla yol arkadaşıyız. Bekir arkadaşımızla da devam edeceğiz. Başkanımızın dediği gibi yerelde başardığımızı genelde başarmak için çalışacağız. Birlikten kuvvet doğar. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan Konuşmaların ardından aday adayları ilçe Başkanı Engin Camcı ile birlikte el ele tutuşarak ellerini havaya kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10