Ulaş Cesur: Kıvırcık Marul'un birçok faydası var

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Ata Tarım işyeri sahibi Ziraatçı Ulaş Cesur mevsimin kıvırcık marul fidesi ekme mevsimi olduğunu kaydederek, bahçesi olan vatandaşların önceki yıllara göre bu yÄ

Çerkezköy 24.11.2019 20:08:00 0
 Ulaş Cesur: Kıvırcık Marul

Ata Tarım işyeri sahibi Ziraatçı Cesur Ulaş “ Marul fidesinin toprağa ekimi  genlikle her yıl Temmuz- Aralık  ayları arası yapılır.Diğer aylarda da  ekim yapılması mümkündür. Önemli olan fide ekiminin yapıldığı ortamın iklimidir. Serin olan her alanda marul fidesi yetiştirilmesi mümkündür. Çünkü bu bitki serin havayı sever” dedi.

 

TOPRAKTA VE BİTKİTE HASTALIK GÖRÜLDÜĞÜNDE İLAÇLAMA YAPILMALI

 

Cesur, “Marul  yetiştirirken karşı karşıya kalınabilecek bazı yeşil bitki hastalıkları da görülebilir ve bu hastalıklardan ve en yaygın görülenlerden ilki salyangoz ve sümüklü böceklerdir. Bu böcekler marul bitkisinde en sık rastlanan türlerdir. Marulları ve fideleri yiyerek zarar verirler bu böcekler için mutlaka önlem alınmalıdır. Bunun için gerekli toprak ilaçları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra bitkinin kendinde de görülen çürüklük ve sap çürüklüğü gibi hastalıkların oluşması da mümkündür. Bu nedenle fazla sulama  kesinlikle yapılmamalı ve marulların çürümesine engel olunmalıdır. Bunlara dikkat edildiğinde zarar ziyan verilmeden üretim sağlıklı yapılmış olur” diye bilgi verdi.

 

KIVIRCIK MARUL’UN BİRÇOK FAYDASI VAR

 

Ata Tarım sahibi Ziraatcı Ulaş Cesur, Kıvırcık marul’un insan sağlığına çok faydalı bir besin olduğunu da belirterek, “özellikle kıvırcık marul sağlığımız için çok faydalı ve yararlı bir besin. Özellikle salatalarda kullandığımız kıvırcık marul’un çoğumuz yalnız C vitamin deposu olarak biliyor. Oysa kıvırcık marul A,b.B6.B9,B12,C,D,E vitaminlerinin yanı sıra Çinko, bakır, sodyum, fosfor, iyot, kalsiyum,demir mineralleri  içermesi acısından da zengin ve sağlığa faydası yüksek bir besin maddesidir.dolayısıyla kıvırcık marulu sofralarımızda eksik edilmemesinde yarar var ve bol bol tüketilmesini tavsiye ediyorum”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10