Başkan Sarıkurt üniversite öğrencileriyle buluştu

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen konferansta Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi.

Çorlu 26.11.2019 15:53:00 0
Başkan Sarıkurt üniversite öğrencileriyle buluştu

“YAŞAM KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ”

 

‘Üniversite ve Yerel Yönetimler’ konulu konferansta üniversiteli öğrencilerle buluşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, öğrencilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti. Üniversite hayatı ve iş yaşamı hakkında gençlere tavsiyede bulunan Başkan Sarıkurt üniversite döneminin çok önemli olduğunu belirtti. Üniversitenin ve şehrin sosyal sermayesinden öğrencilerin üst düzeyde yararlanabilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Sarıkurt, fırsatları değerlendirebilmenin ne denli önemli olduğunun altını çizdi.

 

‘HER FIRSATTA ÇALIŞIN VE DENEYİM KAZANIN’

 

Sarıkurt” Hangi programda olursanız olun mutlaka kodlama öğrenmeniz gerekiyor. Gelecekteki mesleklerin ne olacağını bilmiyoruz; ama teknolojinin, yapay zekânın tüm mesleklerin içinde olacağına eminiz. Dolayısıyla teknoloji okuryazarlığını üst düzeye taşımamız gerek. Bunların yanı sıra üniversite eğitiminiz boyunca her fırsatta çalışmalısınız. İmkân buldukça staj yapmalı ve farklı sektörleri deneyimlemelisiniz. Özellikle STK’lar ile birlikte çalışmak sizlere önemli kapılar açacaktır. İleride iş görüşmelerine gideceksiniz, firmalar üniversite yıllarında okul kulüplerinde düzenlediğiniz veya yer aldığınız faaliyetlere, sosyal sorumluluk projelerine katılıp katılmadığınız ile ilgileniyorlar. Dolayısıyla sosyal olun, ücretsiz olmasına bakmadan çalışın, farklı projelerde yer alın. Geleceğinize bol bol yatırım yapın. Hata yapmaktan korkmayın, krizleri fırsata çevirin” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

 

Sarıkurt daha sonra soru cevap kısmında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Üniversiteli gençler ile iletişimin artması gerektiğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, öğrencileri temsil eden gruplara ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Abdullah Yinanç, Geleneksel El Sanatları bölümü tarafından yapılan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un adının yazılı olduğu işlemeli el sanatları tablosunu Başkan Sarıkurt’a armağan etti. Başkan Sarıkurt’un, öğretim üyeleri ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından konferans sona erdi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10