Genç mucitler projelerini sergilediler

Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 54 öğrenci ve 12 danışman öğretmen tarafından hazırlanan 20 adet TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projesi bugün düzenlenen sergi ile görücüye çıktı. Protok

Kapaklı 27.11.2019 16:04:00 0
Genç mucitler projelerini sergilediler

Kapaklı’de eğitim öğretim veren Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğrenciler birbirinden başarılı projelere imza attı.

 

20 PROJEMİZ YER ALIYOR

 

Dün saat 10.00’da gerçekleştirilen bilim fuarı ve resim sergisi açılışına Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri,  İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından okul öğrencilerinden Abdullah Özcan Aşr-ı Şerif okurken, daha sonra proje yürütücüsü Vildan Aktar açılış konuşması gerçekleştirdi. Aktar “TÜBİTAK’ın desteğiyle 4’üncüsünü düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Fuarda biyoloji alanında 3, dil ve edebiyat alanında 3, tarih alanında 2, matematik alanında 2, kimya alanında 6, felsefe alanında 1, teknoloji ve tasarım alanında 1, Değerler Eğitimi alanında 1 ve diğer mühendislik bilimleri alanında 1 proje olmak üzere toplam 20 proje yer almaktadır. 54 öğrencimiz 12 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarıyla bu projeleri ortaya koydular. Proje çalışmalarında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ”

 

Programda konuşan Okul Müdürü Murat Cebe de “ Bu yıl okulumuz Biyoloji Öğretmenimiz Vildan Aktar’ın yürütücülüğünü  yaptığı 20 proje, rehber öğretmenimizin ve danışman öğretmenlerimizin  gece gündüz demeden özverili çalışmaları sonucu, 12 öğretmen ve 54 öğrenci ile birlikte hazırladıkları 4006 Bilim Fuarımızın açılışa hoş geldiniz. Bugün Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin işbirliğinde gerçekleştirdikleri, aylar süren çalışma sonucu ortaya çıkarılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projelerini sizlere sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bilim fuarına önem veriyoruz ve öğrencilerimizi sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.

 

STANTLARI GEZEREK BİLGİ ALDILAR

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini  kestikten sonra her standı ayrı ayrı gezerek projeleri yürüten öğrencilerden bilgi aldı. Öğrenci ve danışman öğretmenlerin özveriyle hazırlandığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10