11.grupta fileler 21 kez havalandırıldı

1911 Çerkezköyspor'un yer aldığı Bölgesel Amatör Lig  11. Grup'ta 10. hafta 7 karşılaşma ile geride kaldı. Toplam 21 golün atıldığı geçen hafta en farklı galibiyeti, Uzunköprüsporâ€

28.11.2019 11:25:00 0
11.grupta fileler 21 kez havalandırıldı

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 10.hafta geride kalırken, haftaya lider giren Bigaspor rakibini mağlup ederek puan kaybı yaşamadı.

 

LİDER FARKLI KAZANDI

 

Haftaya lider durumda giren Bigaspor evinde Uzunköprüspor’u konuk etti. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip Mehmet Yılmaz’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Uzunköprüspor’un beraberlik için yüklendiği dakikalarda Bigaspor Mehmet Yılmaz ile bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı. Rakibi karşısında çok etkili olan ev sahibi ekip 39’uncu dakikada farkı üçe çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Mehmet Yılmaz kendisinin ve takımının üçüncü golünü attı. İlk devrenin son dakikalarında gelişen Bigaspor atağında Ümit’in pasıyla hareketlenen Mehmet Yılmaz kendisinin ve takımının dördüncü golünü kaydetti. Karşılaşmanın ilk devresi bu sonuçla tamamlanırken, ikinci devre de ev sahibi ekibin üstünlüğü sürdü. İkinci devre Aydın ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip karşılaşmadan da 5-0 galip ayrıldı. Bigaspor bu galibiyetle puanını oynadığı 10 maç sonunda 20’ye çıkarıp, namağlup liderliğini devam ettirirken, Uzunköprüspor 11 puanla dokuzuncu sırada kaldı.

 

EDİRNE’DEN PUANSIZ DÖNDÜK

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 1911 Çerkezköyspor haftayı puansız kapattı. Temsilcimiz hafta sonunda ligin flaş ekiplerinden Edirnespor’a konuk oldu. Maça iyi başlayan temsilcimiz ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. Karşılaşmanın 14’üncü dakikasında 1911 Çerkezköyspor Utku’nun ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte büyük moral bulan temsilcimiz kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, ev sahibi ekip gördüğü kırmızı kart sonrası on kişi kaldı. İlk devrenin ise kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre temsilcimizin 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.Karşılaşmanın ikinci devresinde 1911 Çerkezköyspor kontrollü futbol ortaya koyarken, ev sahibi ekip ise taraftarının desteği ile eksik olmasına rağmen gol aradı. 50’inci dakikada 1911 Çerkezköyspor’da Tuna kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı. Kırmızı karttan iki dakika sonra Edirnespor Hakan Doğan’ın şık golüyle skoru eşitledi. Gelen golle birlikte büyük moral bulan ev sahibi ekip 55’inci dakikada Kazım Birkan ile öne geçti. Beş dakikada kalesinde iki gol gören temsilcimiz oyun disiplininden tamamen koparken, ev sahibi ekip bulduğu moral ile farkı artırmaya çalıştı. İlerleyen bölümlerde temsilcimiz beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. 1911 Çerkezköyspor’un beraberlik için yüklendiği dakikalarda ev sahibi ekip Edirnespor 87’inci dakikada Sefa Turan’ın ayağından bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Edirnespor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Son haftalardaki yükselişini sürdüren Edirnespor puanını 18 yaparak zirve ile arasındaki puan farkını 2’ye düşürürken, 1911 Çerkezköyspor ise dokuz puanda kaldı.

 

TEKİRDAĞSPOR FIRSAT TEPTİ

 

Haftaya ikinci sırada giren Tekirdağspor ise evinde İstanbul temsilcisi Ortaköyspor’u konuk etti. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi ekip sağlı sollu ataklar geliştirmesine rağmen golü bulamadı. Konuk ekip Ortaköyspor ise kontrollü futbol ortaya koyarak kontra ataklarla gol aradı. Kalan dakikalarda ise her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı.17 puana yükselen Tekirdağspor dördüncü sıraya gerilerken, Ortaköyspor ise puanını 15 yaptı.

 

BOZCADASPOR BİR PUANLA DÖNDÜ

 

Bozcadaspor ise deplasmanda Başişkele Doğantepespor’a konuk oldu. Kocaeli Şehit Ast. Ömer Halisdemir Stadında oynanan karşılaşmanın henüz 2’nci dakikasında 1-0 öne geçen ev sahibi Başiskele Doğatepe spor karşısında ilk devreyi geride kapatan Bozcaadaspor ikinci yarıda etkili oyun sergilerken müsabakanın 65’nci dakikasında Mert Güneş ile skoru 1-1 yaptı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmazken müsabaka 1-1 sona erdi. Bozcadaspor puanını on yaparken, Başişkele Doğantepespor ise dokuz yaptı.

 

LÜLEBURGAZSPOR VİZE’DEN ÜÇ PUANLA DÖNDÜ

 

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden iki Kırklareli temsilcisi Lüleburgazspor ile Vizespor ile karşı karşıya geldi.  Maça iyi başlayan konuk ekip Lüleburgazspor 20’inci dakikada Abdülkadir’in kafa vuruşundan bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. İlk golden yaklaşık 9 dakika sonra ceza sahasının gerisinde yapılan faul sonrası Lüleburgazspor oyuncuları frikik vuruşu kazandı. Frikik vuruşunu kullanmak üzere topun başına geçen Berat Kubat, topa sert vurarak ağlara gönderdi ve skor 2-0 oldu. Karşılaşmanın ilk devresini konuk ekip Lüleburgazspor iki gollü üstünlük ile tamamlerken, ikinci devrede de üstünlüğünü devam ettirdi. Karşılaşmanın 66’ıncı dakikasında ev sahibi ekip bulduğu golle ümitlenirken, ilerleyen bölümlerde golcü oyuncu Deniz Sert sahneye çıkarak takımının üçüncü golünü attı. Müthiş bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde ev sahibi ekip Vizespor bulduğu golle tekrar farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Lüleburgazspor’un 3-2 üstünlüğü ile tamamlandı.

 

PUANLARI PAYLIŞTILAR

 

İstanbul derbisinde Alibeyköyspor 10.hafta maçında sahasında Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’yi konuk etti. İlk yarısı 0-0 eşitlikle sona eren müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi. Alibeyköyspor 57. dakikada Samet Şenol’un düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltı atışını Salih Tunar kullandı. Kaleci Hamdi’nin kurtardığı penaltının devamında Kerim Deler’in attığı golle takımımız 1-0 öne geçti. 69. dakikada Samet Şenol ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı ve ev sahibi ekip on kişi kaldı. 76. dakikada Çengelköyspor Oğuzkaan Kıldacı’nın attığı golle eşitliği sağladı. Kalan dakikalarda Alibeyköyspor öne geçecek pozisyonları yakalasa da gol atamayınca mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.Bu sonuçla Alibeyköyspor puanını 14’e yükseltip yedinci sırada yer aldı. Çengelköyspor ise puanını 15’e yükseltip altıncı sırada yer aldı.

 

ARNAVUTKÖY BELEDİYESPOR ÜÇ GOLLE KAZANDI

 

Spor Toto Bölgesel Lig 11.grupta mücadele eden Arnavutköy Belediyespor 10.hafta karşılaşmasında sahasında konuk ettiği Karamürselspor’u 3-0 ile geçerek lider Bigasporun 1 puan gerisinde takibini sürdürdü. Müsabakanın 6.dakikasında sol kanattan gelişen atakta Mustafa Acun’un taşıdığı topta Kerem Gülmez ile ev sahibi ekip öne geçti. Oyun üstünlüğünü ele alan Arnavutköy Belediyespor 24.dakikada Ferhat Uysal’in golü ile farkı ikiye çıkardı. 40. Dakikada Karamürsel yedek kulübesinde yoğun itirazları sonucu yardımcı antrenör Hakem tarafından kırmızı kart ile oyun dışına çıkarılırken ilk yarı ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya 49.dakikada Karamürselspor’un kullandığı korner atışında topu çizgiden çıkaran Cihan, Arnavutköy Belediye Spor’un kontra atağını başlatan isim oldu. Kendi yarı sahasından aldığı topta hızlı çalımlarla ceza sahasına giren Ferhat Uysal’ın asistinde Mustafa Acun Arnavutköy Belediyespor’un üçüncü golünü kaydetti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekibin 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Arnavutköy Belediyespor puanını 19 yaparken, Karamürselspor ise 14 puanda kaldı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10