Arat'tan sürücülere kış lastiği uyarısı

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As'ın kış lastiği uyarısının ardından dünde S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperat

Çerkezköy 28.11.2019 13:49:00 0
Arat

S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat 1 Aralık tarihinde başlayacak zorunlu kış lastiği ile ilgili açıklamada bulundu.

 

KIŞ LASTİĞİ TAKMA SÜRESİ 1 ARALIK’TA BİTİYOR

 

S.S. Çerkezköy Motorlu Taşıyıçılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, kış aylarında can ve mal güvenliği acısından tedbir amaçlı olarak kış lastiklerinin çok önemli olduğunu ve araçlarına kış lastiği takmayan kamyoncuların 1 Aralık tarihine kadar takmaları konusunda uyardı. Yılmaz Arat, “Kış lastiği uygulamasının zorunlu olarak uygulamaya konulduğu tarihten bu yana her yıl hava sıcaklıkları düşmeye başladığında yanlış mevsimine girdiğimiz Sonbahar’ın son ayı olan Kasım ayı ortalarından itibaren 1 Aralık tarihine kadar araçlara kış lastiği takılması zorunludur. Araçlarda kış lastiği 1 Nisan’a kadar takılı olacak. 1 Nisan itibariyle de araçlara yaz lastiği takılacak. Kış lastiği uygulaması 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasıdır” dedi.

 

“ARAÇLARDA MEVSİMİNE UYGUN LATİK KULLANILMALI”

 

Kış lastiğinin zorunlu olduğuna da dikkat çeken Yılmaz Arat,  “Kar yağmıyor, kış lastiği takmama gerek yok diye kesinlikle böyle düşünülesin. Kış lastiği takma yasal bir zorunluluktur. Özellikle kış aylarında yaz lastiği kesinlikle ve kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü kaza riski çok yüksektir. Maalesef kış aylarında yazlık lastik kullanımı sonucu üzücü kazalar meydana geliyor. Kış aylarında genellikle meydana gelen buzlanma, gizli buzlanma ve buzlanmadan dolayı kayganlaşan yollar sürücüleri çaresiz bırakıyor. Kış lastiği can ve mal güvenliği bakımından da çok önemlidir.  Kış lastiğinde diş aralığı da önemlidir. Kışın aşınan kış lastiklerini kullanmayın. Bu lastikler ömrünü tamamlamış lastik olduğundan zararlıdır. Dolayısıyla kış aylarında her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için araçlara 1 Aralık tarihine kadar  kış lastiği takılması zorunludur.  Otobüs, taksi, kamyoncu esnafımızın kış lastiklerini takması zorunludur.Esnafımız bu konuda oldukça dikkatli olmalı. Araçlarına halen kış lastiği  takmayan esnafımız varsa süre dolmadan bir an önce kış lastiklerini taksın” diyerek şoför esnafını kış lastiği takma konusunda uyardı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10