Akay: Bizi buraya kuşlar getirmedi, millet getirdi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Tekirdağ'ın 11 ilçesine yapılacak olan yatırımlarla ilgili geçtiğimiz günlerde Ankara'da Kapaklı Belediye B

Çerkezköy 28.11.2019 17:02:00 0
Akay: Bizi buraya kuşlar getirmedi, millet getirdi

Makamında dün basın mensuplarıyla bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Çerkezköy’e tabiî ki yatırım yapılsın. Yapılması için de AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ile de görüşüyoruz. Ama Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 11 ilçeye yapılacak olan yatırımlarla ilgili protokol imzalanıyor. Ama 3 tane belediye başkanı orada, diğerleri yok. Ben bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Bunu eğer doğru tarif edecek biri varsa tarif etsin. Bizi de buraya kuşlar getirmedi, millet getirdi. Ben buraya atamayla gelmedim. O nedenle bana göre o fotoğraf doğru olmadı ama takdir bakanlığın. Biz yapılan yatırımdan Allah razı olsun deriz” diye konuştu.

 

“KIZILPINAR’A YÜZME HAVUZU YAPACAKLAR”

 

Basın mensuplarının ‘ Yer konusunda belediye olarak desteğiniz olacak mı’ sorusu üzerine konuşan Akay “ Yer noktasında AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök ile bir defa görüştüm ve belediyeye ait yerlerin kısıtlı olduğunu söyledim. Çerkezköy’e bakanlık yüzme havuzu yapacak. ‘Çerkezköy’de zaten yüzme havuzuna başlandı. Bu seneki programa koyduk. Başka bir şeye dönüştürebilir miyiz’ dedim. Bakanlıkta yüzme havuzu varmış. Kızılpınar’a yüzme havuzu yapalım demişler. Kızılpınar’da mera alanının altında bir yerden bahsettik. Biraz uzak dediler. Eski Trakyum’un olduğu yeri istediler ama bizim oraya dair hedeflerimiz var. Zaten Çerkezköy Belediyesi’ne Kızılpınar’da kala kala o alan kalmış. Yer bir şekilde bulunur” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN FUTBOL SAHASI İHTİYACI VAR

 

Çerkezköy’ün futbol sahası ihtiyacının olduğunu kaydeden Başkan Akay “ Gençlik ve Spor Bakanlığı gelip ‘biz ne yapalım neye ihtiyaç var, ona göre bir yatırım yapalım’ dese taleplerimizi dile getiririz. Ama ‘elde yüzme havuzu var, yüzme havuzu yapacağız’ deniliyor. Yüzme havuzunu Çerkezköylüler kullanacak. 1 tane yapılıyor. Yüzme havuzunun ikincisinin Kızılpınar’da yapılacak olması doğru olabilir. Kızılpınar mahallemizin kapalı spor salonu ihtiyacı var. Çerkezköy’e biz bir tane yaptık, bir tane bakanlığın bulunmaktadır. Çerkezköy’ün esas ihtiyacı ise bir futbol sahasıdır. Sadece İstasyon mahallesinde bir tane sahamız var. 5 tribünlü bir futbol sahası programa alınmış ama talep o değildi. En az 3 bin kişilik tribünlü bir stat talebimiz vardı. Yeri de orada hazır” diye konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10