Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek

Çerkezköy Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Ben okurum Geleceğim Aydınlanır' adlı kitap okuma kampanyasının 4'üncüsü düz

Çerkezköy 1.12.2019 07:00:00 0
Bu yıl 4

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üçüncüsü düzenlenecek olan ‘Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır’ kitap okuma projesi kapsamında okunacak kitapların listesi ve sınav tarihi belirlendi.

 

KİTAP OKUYACAKLAR

 

Yarışmaya ortaokul ve lise öğrencileri katılabilecek. Ortaokul öğrencileri Sharon M. Draper’ın İçimizdeki Müzik, Feyza Hepçilingirler’in Türkü Çocuk, Yusuf Dursun’un Fatih’in Kanatları, Ömer Açık’ın Montsuzlar ve Bahadır İçel’in İstanbul’un Efsaneleri adlı eserlerinden sorumlu olacaklar.
Lise düzeyindeki öğrenciler ise, Vehbi Vakkasoğlu’nun Akif Dede, Cemil Meriç’in Bu Ülke, Cengiz Dağcı’nın Korkunç Yıllar, İskender Pala’nın Bülbülün Kırk Şarkısı, Mustafa Kutlu’nun Uzun Hikaye ve Samiha Ayverdi’nin İbrahim Efendinin Konağı adlı kitaplarını okuyacak.

 

 ÖDÜL OLARAK ALTIN VERİLECEK

 

 Yarışma Nisan ayının ilk haftası yapılacak. Yarışmada 1, 2 ve 3’üncü olan öğrencilere yarım altın, 4, 5 ve 6’ncı olacak öğrencilere çeyrek altın, 7, 8 ve 9’uncu olan öğrencilere de gram altın verilecek.

 

KİTAP OKUMAYA DAVET ETTİLER

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri “Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in ‘Okumak özgürlüğe uçmaktır.’ Merhum üstad Nuri Pakdil'in ‘Okumadığın gün karanlıktasın’ sloganı ile başlattığımız, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz, öğrencilerimize kitap okumayı sevdiren “ Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır’ kitap okuma yarışması için tüm çocuklarımızı yarışmaya katılmaya, okumaya davet ediyoruz. Firmalara bu okuma seferberliğine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10