Meclis Başkan Akay'sız toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu Meclis Başkanvekili Cengiz Memiş başkanlığında gerçekleştirdi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın kat

Çerkezköy 2.12.2019 16:56:00 0
Meclis Başkan Akay

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı dün saat 15:00’da Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş başkanlığında yapıldı.

 

BAŞKAN AKAY KATILMADI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile meclis üyeleri Taner Bahar, Adem İçli, Nedim Yılancı ve Erkan Zümbül’ün katılmadığı toplantıda AK Parti grubunun doğrudan teminlerle ilgili önergesi okundu. Yapılan açıklamada AK Partinin verdiği önergeye yazılı olarak cevap verileceği kaydedildi. Toplantının ilk gündem maddesinde bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen pergola hakkındaki gündem maddesinde komisyon çalışmalarının devam etmesi kararı oy birliği ile kabul edildi.

 

 

“DİĞER DERNEKLERDE MUAF TUTULSUN”

 

Gündemin ikinci maddesinde plan değişikliği ile ilgili yazı görüşülürken, ilgili gündem maddesi ise  oybirliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün yönetmeliği ile ilgili yazının oybirliği ile kabul edilmesinin ardından toplantının son gündem maddesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi’nin talebi görüşüldü. 26 Kasım 2012 tarihinden bu yana Anfi Tiyatro altında Çerkezköy Belediyesi’nin kiracısı olan ADD Çerkezköy Şubesi tarafından sunulan dilekçede ADD’nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğu belirtilerek, kiradan muaf tutulması talep edildi. Gündem maddesinde söz alan Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi Koray Önsel” Amfi tiyatronun altında hemşeri dernekleri bulunuyor. Atatürkçü Düşünce Derneği muaf tutulacaksa diğer derneklerin de muaf tutulması gerekiyor. Diğer derneklere uygulanmayacaksa ADD’ye de uygulanmasın” dedi. AK Partili meclis üyesi Sait Yazı’da MHP ile aynı görüşte olduklarını kaydetti.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Gündem maddesi ile ilgili konuşan CHP’li meclis üyesi İbrahim Çekçi, Atatürkçü Düşünce Derneğinin diğer derneklerden ayrı tutulması gerektiğini kaydederken, CHP’li meclis üyesi Mehmet Kar “ ADD ayrı tutulmalı. Amfi Tiyatro’nun altında tüm hemşehri dernekleri yok. Oradaki hemşehri dernekleri muaf tutulursa diğer hemşehri derneklerine de destekte bulunmak gerekiyor” dedi. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

“BAŞKA KANALLARDAN İSTEYECEĞİZ”

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler kısmında konuşan AK Partili meclis üyesi Sait Yazı “ Çorlu-Çerkezköy yolu Kızılpınar mevkiinde üst geçit altındaki duraklar yetersiz kalıyor. Vatandaşlarımızdan durağın büyütülmesi ve kapalı hale getirilmesi yönünde talep aldık” dedi.

Gündem dışı söz alan MHP’li Koray Önsel, “2019’un son meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Biz Nisan ayından itibaren elimizden geldiğince katkı sunmaya çalıştık. Bizim meclis toplantılarımızda MHP grubu olarak sayın belediye başkanımızdan talebimiz sürekli biraz daha katılımcı, biraz daha şeffaf, biraz daha istişareye açık kararlar alınması yönündeydi. Ama hala bu tutumunun devam ettiğini görüyoruz. Doğrudan temizlerin detayları hakkında bilgi talep ettiklerini fakat her defasında “Denetleme Komisyonu’nda görürsünüz” cevabını alıyoruz. Biz MHP grubu olarak komisyonda yer almıyoruz. Dolayısıyla bunu görmüyoruz. İkinci kez aynı cevabı aldık. Üçüncüsünü de buradan değil başka kanaldan isteyeceğiz” diye konuştu.

 

“BUNUN AŞILMASI GEREKİYOR”

 

Önsel “  Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımlarıyla ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök’ün de açıklamaları olmuştur. Ben belediye başkanımız Vahap Akay’a hak da veriyorum. Ama bu işin buraya gelmesinde olay yine kendisinde bitiyor. Biz ‘Çerkezköy ile ilgili bir şey yapılacaksa bütün siyasi partiler toplanıp beraber Ankara’ya gidip mücadelesini verelim’ dedik. Kendisi adım atmayınca karşı taraftan da farklı adımlar geliyor. Sonuçta kaybeden Tekirdağlılar oluyor. Ben 2 tarafı da eleştiriyorum. İki tarafın mücadelesinden kaybeden Tekirdağlı hemşehrilerimiz oluyor. Bence bunun biran önce aşılması lazım, biran önce iletişim kanallarının güçlendirilmesi gerekiyor” dedi.

 

“DERHAL GİDERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından 7 Ağustos 2019 tarihinde yapılan Çerkezköy İlçesi dahilinde kent temizliği, çöp toplama ve nakli işine ait araç kiralama hizmet alımı işinin 36 ay süreyle 37 milyon 936 bin 350 TL’ye ihale edildiğini kaydeden MHP’li Önsel “ Çevre ilçelerde benzer işler için çok daha az rakamlarla aynı işin yapıldığı görüyoruz. Kiralık araçlar yerine kendi bünyemize araçlar kazandırarak belediyemizin tasarruf yapacağı ortadayken neden böyle bir yatırıma gidilmemektedir? Belediyemizin ilgili birimlerinin böyle bir çalışması var mıdır? 1 günlüğü, 41 bin 500 TL’ye gelen bu harcama kaleminin derhal giderilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

 

KÖKSAL: İYİ PARTİYİ TEMSİL EDECEĞİM

 

31 Mart yerel seçimleri sürecinde millet ittifakını temsilen İYİ Parti Meclis Üyesi olarak Cumhuriyet Halk Partisi listesinden aday olduğunu kaydeden meclis üyesi Dilek Köksal “ Bugün itibariyle genel merkezimizin talebi doğrultusunda meclisimizde İYİ Parti’yi temsilen yer alacağım. İttifakımız işbirliğimiz 8 aylık süreçte nasıl devam ettiyse bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir” dedi. Meclis komisyonlara havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere Çarşamba günü saat 15.00’de yılın son toplantısını gerçekleştirecek.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10