Çakan: Engelsiz bir Türkiye istiyoruz

Kapaklı Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kahvaltı programı düzenledi. Programda konuşan Kapaklı Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan, "3 Aralık Engelliler Günü ned

Kapaklı 3.12.2019 13:43:00 0
Çakan: Engelsiz bir Türkiye istiyoruz

Kapaklı Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla dün saat 10.00’da Business Otel’de kahvaltı programı düzenledi. Programa, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan ve yönetimi, STK temsilcileri,  siyasi parti temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

 

 

BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Kapaklı Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan, “Engelsiz bir Türkiye istiyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü nedeniyle bizlere bu imkanları sağlayan kapaklı belediye başkanımız Mustafa Çetin’e ve tüm belediye personeline ve böyle bir anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için katılan herkese teşekkür ediyorum. Bugün saat 13.30’da Belediye Meydanı’nda çelenk koyma törenimiz var. Sizleri de aramızda görmekten onur duyarız.” dedi.

 

TEKNOLOJİ BAZI ALIŞKANLIKLARIMIZI KÖRELTİYOR

 

Çakan’ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İstiklal Marşı’nda ses sıkıntısı yaşanmasının ardından teknoloji ile birlikte bazı alışkanlıkların nasıl yaralar açtığını belirterek, “Biraz önce bir olay yaşadık. Biranda çocukluğuma gittim. Biz okul bahçelerinde İstiklal Marşımızı çok yüksek sesle okurduk. Ancak teknoloji ile beraber bazı alışkanlıklarımız maalesef işte bugün yaşadık köreliyor. Körelen nedir? O sesli İstiklal Marşı’nı biz sadece dudaklarımızla mırıldanarak okuduğumuz için kendi doğal akışında okumamız gerektiğinde de bazı alışkanlıklarımızın bizlere nasıl yaralar açtığını maalesef bugün yine gördük. Bunu da daha fazla yapmak gerekiyor demek ki. Çünkü insanoğlu her şeyin kolayına daha çabuk alışıyor. İşte bugün aslında bakarsanız böyle bir günde engelliler gününde bazı değerleri anlama açısından güzel bir işaret oldu.” diye konuştu.

 

TOPLUM BİLİNCİNİN ARTMASI GEREKİYOR

 

“Dünya engelliler ile ilgili 90’lı yıllarda uygulanan birçok metodu bir çok kolaylığı onlara yönelik sağlanan sosyal imkanları imrenerek izlerdim” diyen Belediye Başkanı Çetin, “Hamdolsun son 15 yılda da ülkemizde de engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan yatırımlar, iyileştirmeler göğsümüzü kabarttı. Yerli mi asla yeterli değil. Çok daha fazlasına ihtiyacımızın olduğunu biliyorum. Toplum anlamında da bu konuda bizim bilincimizin artması gerektiğinin farkındayım. Bugün aslında bakarsanız yaptığımız etkinlik sadece bu farkındalığı ortaya koymak ve engelli vatandaşlarımızın, ailelerinin hepsinin yanında olduğumuzu ifade etmek için bir aradayız.” dedi.

 

2020 YILINDA ENGELLİ YAŞAM EVİ HİZMETE AÇILACAK

 

Kapaklı’da önemli sayıda engelli vatandaşların olduğunu söyleyen Çetin, “Biz de 2020 bütçesi oluştururken Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın da onayıyla beraber inşallah geçmiş dönem projesi hazırlanmış olan engelli yaşam evini 2020 yılında temeli atıp sizlere hizmete kavuşturacağız inşallah. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız duyarlı bunu ilçemize kazandırmak için o da bizim aynı düşüncede umarım Kapaklı da birlik beraberlik içerisinde engelli kardeşlerimizle daha fazla birlikte oluruz. Onların sosyal hayatın içindeki ihtiyaçlarını karşılamak için çözümler üretiriz. Kapaklı Belediye Başkanı olarak hangi konuda çalışmamız gerekiyorsa hem sosyal hem kültürel birçok etkinlikte onlarla birlikte hazır olduğumu belirtiyorum.” ifadelerinde bulundu.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10