Türkiye Beyazay Derneği´nden Dünya Engelliler Günü etkinliği

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanlığı Çerkezköy Gençlik Merkezi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler günü spor etkinliği düzenledi.Etkinlikte konuşan Türkiye Beyazay Derneği TekirdaÄ

Çerkezköy 4.12.2019 16:05:00 0
 Türkiye Beyazay Derneği´nden Dünya Engelliler Günü etkinliği

Etkinlik büyük ilgiyle izlenirken, etkinliğe Çerkezköy İlçe  Spor Müdür Vekili Metin Demirbağ, Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, Şehit Muhammer  Yanal Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Murat Sütçü, Gençlik Merkezi Müdürü Emrah Baran, Çerkezköylü hayırsever Serkan Karagöz,Yaşam koçu Ayla Uçkun,öğretmenler,engelli ve engelsiz öğrenciler ve veliler katıldı.

 

 

FARKINDALIK YAPTIK

 

Spor etkinliğinde konuşma gerçekleştiren Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin “ Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi  ile Çerkezköy Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle bir  farkındalık yaptık. Bu farkındalık etkiliği ile  özellikle zihinsel engelli çocuklarımızla birlikte basket,masa tenisi,okçuluk gibi yarışma yapma adına bu gibi etkinlik yapmayı düşündük.Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler günü tüm engelli kardeşlerimize,insanlığa hayırlı olsun. Bir gün değil her gün onların yanlarında olmamız gerekiyor. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu vesile ile Bu engelli kardeşlerimize hepimiz faydalı  işler yapma adına dernek olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu günde bunu gösterme adına böyle bir etkinliğe imza atıyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 

“ONLARI RAHAT ETTİRMEK ADINA BİZ DAHA ÇOK ÇALIŞMA YAPARIZ”

 

Çerkezköy İlçe Spor Müdür Vekili Metin Demirbağ’da, “Toplum içerisinde bizde yaşıyoruz bizi de görün.Bizi de anlayın,bizimle yaşamayı öğrenin dedikleri bir toplumun oluşması için yapmamız gereken çok şey var.  Çerkezköy İlçesinde engellilere dair  okullar yapan sayın hayırsever Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz ‘e huzurlarınızda  çok teşekkür ediyorum .Onlar bir farkındalığı başlattılar. Bu farkındalığın Çerkezköy halkı ,kamu kurum ve kuruluşlarının da sahiplenmesi ile ve de devletimizin sahiplenmesi ile daha büyük yatırımlar yapılacaktır inşallah.Onlar birer bebek benim gözümde ve öyle kalacaklar.Rabbim bunları ailelerine,birer melek göndermiş,toplumda bu meleklerin kıymetini bildiği zaman onları rahat ettirmek adına biz daha çok çalışma yaparız” dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN SPOR GÖSTERİLERİNİ DAVETLİLER DİKKATLE İZLEDİ

 

Yapılan konuşmaların ardından özel öğrenciler öğretmenleri eşliğinde spor gösterisin de bulundular. Gösteriler top toplama, engel atlama ve halka üzerinden geçme ve halka atma olarak yapıldı. Sportif gösterilere katılan tüm engelli öğrenciler birinci ilan edildi ve yapılan gösteriler sonunda özel öğrenciler madalya ile ödüllendirildi. Ödül töreni sonunda toplu fotoğraf çekimi yapıldı ardından da pasta kesildi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10