Belediye ADD'den kira almayacak

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Aralık ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Meclis Başkan vekili Cengiz Memiş Başkanlığı'nda yapılırken, bir önceki toplantıda Komisyonlara gönderilen 2

Çerkezköy 4.12.2019 16:42:00 0
Belediye ADD

Çerkezköy Belediye Meclisi 2019 yılının son meclis toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay meclis üyeleri Mahmut Göçmez, Gökay Keleşoğlu, Koray Önsel ve Ömer Güner katılmadı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantının ilk gündem maddesinde İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen rapor görüşüldü.İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunda, söz konusu planlama çalışması ile donatı alanları genel başlığı altındaki kullanımlarda herhangi bir yüzölçümü azalması yapılmadığı, ihtiyaca göre fonksiyon dönüşümleri ya da yer değişiklikleri yapıldığı belirtilerek, bunun yanında bisiklet yol ağı tasarımının geçtiğimiz aylarda alınan meclis kararına müteakiben devam ettirildiği ifade edildi. Komisyon tarafından yapılan incelemede; yapılan değişiklikle bisiklet yol ağının Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 24.maddesinin ‘Uygulama İmar Planları’ başlığı altında belirtilen ‘Uygulama imar planlarında yaya ve bisiklet yolları ile bisiklet park yerleri uygulama ilkeleri geliştirilmesi esastır’ maddesine istinaden oluşturulduğu ve bisiklet kullanımına teşvik edici bir uygulama olacağı ve hem bisiklet ağının hem de donatı değişikliklerinin insan ve çevre sağlığı açısından olumlu sonuçlar doğuracağı düşünülerek oybirliği ile kabul edildiği kaydedildi. Komisyonun aldığı kararda oy birliği ile kabul edildi.

 

 

KİRA ALINMAYACAK

 

Gündemin ikinci maddesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi’nin kira ihalesi hakkındaki talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.Komisyon tarafından yapılan bilgilendirmede “ Kamu yararı taşıyan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin talebi uygun görülerek, Amfi Tiyatro altında bulunan belediyeye ait 1431 ada 1 parselde bulunan 9 ve 10 no’lu bağımsız bölümlerinin kamu yararı taşıyan dernek statüsünde olduğu için kiradan muaf tutulması talebi Dilek Köksal, Cengiz Memiş, Memet Kar’ın ‘evet’, Hüseyin Karaca ve Mikail Çelik’in ‘hayır oylarıyla oyçokluğu ile kabul edilmiştir.‘Hayır’ oyu kullananların gerekçesi ise “tüm kamu yararı taşıyan derneklerin araştırılarak hepsine aynı yardımın yapılması, tek bir derneğe yardım yapılmaması’ olarak açıklanmıştır” ifadeleri kullanıldı. İlgili gündem maddesi ise AK Parti grubunun red, MHP’nin çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

YILIN İLK TOPLANTISI 3 OCAK’TA YAPILACAK

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşma gerçekleştiren Meclis Başkanvekili Cengiz Memiş “ 2019 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. 2019 yılı gerçekten ülkemiz için sıkıntılı bir yıl oldu. Üst üste gelen zamlarla ekonomik olarak zor günler geçirdiğimiz gibi maalesef şehit haberleri ve kadın cinayetleriyle de yüreklerimiz dağlanmıştır. Şahsım ve belediye başkanımız adına Çerkezköylü hemşehrilerimiz ve ülkemiz için sağlıklı, mutlu, ekonomik olarak refah, şehit haberleri ve kadın cinayetleri duymadığımız bir 2020 yılı diliyorum” dedi.Yapılan bilgilendirmede ise 2020 yılının ilk meclis toplantısının 3 Ocak 2020 Cuma günü saat 15:00’da yapılacağı kaydedildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10