Aygun'dan yeşil alan talebi

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Aygun, Milli Savunma Bakanı Akar'dan deprem bölgesindeki askeri lojmanların boşaltılarak, park alanına çevrilmesini istedi. Çerkezköy'de deprem alanında bulunan askeri lojmanlar

Bölgede Gündem 5.12.2019 16:16:00 0
Aygun

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Çorlu’daki 5. Kolordu Komutanlığı’na ait 52 dekar alanın park yapılmasını isterken, Çerkezköy’de deprem alanında bulunan lojmanların boşaltılarak yıkılmasını ve park için belediyeye bırakılmasını talep etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gerekli notları alarak, ilgili birimlere ileteceğini söyledi.

 

“ÇERKEZKÖY’E NEFES ALDIRMIŞ OLURSUNUZ”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, bütçe görüşmelerinde askeri alanlara ilişkin taleplerde bulundu. Aygun, “Tekirdağ Çorlu ilçemiz, 5. Kolordu Komutanlığı’na ev sahipliği yapan 52 dekar alanın park yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Daha sonra Çerkezköy’de deprem alanında bulunan askeri lojmanlara işaret eden Aygun, “Deprem riski taşıyan alanda askeri lojmanlar var. 6 bloklu alanın 4’ü yıkıldı, ancak 2 blokta halen yaşayan 3-4 aile var. Bu lojmanların boşaltılması gerekiyor. Buradan tutanaklara geçiriyorum, deprem olup da yıkılırsa bunun vebalini kimse taşıyamaz. Ben uyarımı kayıtlara geçiriyorum” dedi.  Aygun, Kent Park içinde kalan bu alanın yeşil alana ayrılmasının kamu yararına olacağını vurgulayarak, “Burası yeşil alana ayrılırsa hem Tekirdağ’a, hem de Çerkezköy’e nefes aldırmış olursunuz” diye konuştu.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10