Fiyatlardan balıkçılar da vatandaş da memnun değil

Çerkezköy'lü balıkçılar bu yıl havaların geç soğuduğunu ve balık akınının da serin sulara kaçması nedeniyle denizlerden az balık çeşidinin çıktığını kaydetti. BalıkÃ

Çerkezköy 5.12.2019 16:27:00 0
Fiyatlardan balıkçılar da vatandaş da memnun değil

Bu yıl ülke geneli ve Trakya’da havaların geç soğuması balık tezgahlarını da vurdu.

 

FİYATLAR YÜKSEK

 

Çerkezköylü balıkçılar bu yıl havaların geç soğuması nedeniyle denizlerde  balık akınının  fazla olmadığını ve bu nedenle de  bol balık çeşidinin tutulamadığını  söylediler. Balıkçılar, hava koşullarına bağlı olan avlanma nedeniyle az balık tutulması dolayısıyla da balık fiyatlarının vatandaşın beklentisi doğrultusunda bir düşüş yaşanmadığını belirttiler. Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık Sahibi Cenk Diş, “Yıllardır balıkçılık yapmaktayım. Ancak bu sezon en vasat bir balık sezonu yaşıyoruz. Bunun nedeni de bu yıl havaların geç soğuması ve balıklarında serin bölgelere gitmesi nedeniyle balık akınının ve çeşidinin çok az olması ve bazı balık çeşidinin ise bu yıl hiç olmaması olsa da çok nadiren yok denecek kadar çıkmasıdır. Balık az çıktığı için fiyatlarda yüksek oluyor. Hamsinin bol çıktığı oluyor oda bize ulaşmıyor. Genellikle İstanbul ve Ankara gibi kentlere gönderiliyor. Böyle giderse Ocak ayında balık fiyatları daha da yükselecektir. Bizim temennimiz bol balık çıksın ve fiyatlar biraz daha aşağıya düşsün ki herkes balık yiyebilsin. Bu durumda ne balıkçılar olarak bizleri nede vatandaşı memnun etmektedir” dedi.

 

BİZLER DE ETKİLENİYORUZ

 

Yaşar Balıkçılık Satış Sorumlusu Dursun Akkurt’ta, “Suların soğukluğu da daha tam anlamıyla düzene girmedi. Havalar böyle giderse balık fiyatlarında daha düşüş olmaz. Yerli palamudun tanesini 50 TL’den satıyoruz. Geçen yıl ise palamudun tanesini 10-15 TL’den satıyorduk. Hamsinin kilosu 20-30 TL arasında değişiyor. İstavrit ayni şekilde kilosu 20-25 Tl arasında seyrediyor. Palamut’un fiyatının yüksek olması ise çok az çıkmasından kaynaklanıyor. Bizler bol balık çıkması için havaların biraz daha soğumasını ve fiyatların düşmesini bekliyoruz. Balık fiyatlarının yüksek olması bizleri de etkiliyor” dedi.

 

BALIK FİYATLARI

 

Balık tezgahlarında son günlerde hamsinin kilosu 20-15 TL, istavritin kilosu 20 TL, mırlan kilo 50 TL, sardalya kilo 15 TL, Karadeniz mezgit kilo 25 TL, çupra tane 15-20 TL, Karadeniz levrek tane 15-25 TL, barbun kilo 30 TL, ithal palamut tane 10, alabalık tane 7 TL’den satılıyor.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10