Doğu Türkistan'daki zulüm kınandı

Çorlu Süleymaniye Cami önünde toplanan vatandaşlar Cuma namazı çıkışında Doğu Türkistan'daki zulumü kınadı. Tertip heyeti adına konuşan Murat Vakitçi "Vakitçi " Yetmiş yÄ?

Çorlu 13.12.2019 16:12:00 0
Doğu Türkistan

Burada bir konuşma gerçekleştiren Doğu Türkistan sürgün hükümeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Baltacı” Mazlumlara sahip çıkan Türkiye, bize de sahip çıksın.  Biz kardeşiz. Sizden Allah razı olsun” diye konuştu.

 

TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Tertip heyeti Başkanı Murat Vakitçi yaptığı basın açıklamasında “Bugün burada,zulmü alkışlamayanlar,zalimi asla sevmeyenler,bir düşüp bin ayağa kalkanlar.İnsaf, izan, vicdan sahibi, sıradağlar gibi omuz omuza duran yürekler var. Ve bizler Trakya’nın doğan güneşi, Tekirdağ’ın incisi Çorlumuzdan haykırmak için buradayız. Aralık ayı denildiği zaman akıllara “İnsan Hakları” gelmektedir. Daha 3 gün önce kutlanan insan hakları günü, insan hakları ihlal günü olmuştur.
İnsan hakları denildiğinde de yine akıllara; tüm insanlığın ihtiyaç duyduğu en hayati kavram olan ”Adalet” gelmektedir. Binlerce yılın bilgeliği bize şunu öğretti ki; adalet devletin temeli ve özüdür. Adaletten ve hukuktan saptığımız ölçüde kendimizi bir belirsizliğe ve karanlığa mahkûm ediyoruz demektir. Yine insan hakları kutlamaları yapılırken Çin Hükümetinin haince, teröristçe, vahşice uyguladığı asimilasyon ve âdeta soykırım uygulamaları yürekleri sağlamaktadır. Bunlarda bırakın hakkı hukuku insanlık bil kalmamış durumdadır” dedi.

 

“ÇEŞİTLİ İŞKENCELERE MARUZ KALMAKTADIRLAR”

 

Vakitçi “ Yetmiş yıldır Çin kontrolü altında bulunan ve Türkiye’nin iki buçuk katı büyüklükte yüzölçümüne sahip olan Doğu Türkistan’da da Müslümanların durumu içler acısıdır.
Doğu Türkistan'da büyük bir trajedinin yaşanmaktadır. 40 milyon Müslümanın yaşadığı Doğu Türkistan'da milyonlarca Müslüman’ın toplama kamplarında çeşitli işkencelere maruz kalmaktadır. Zalim Çin yönetiminin "Kardeş Aile Programı " adı altında her aileye bir Çinli erkek bulundurma zorunluluğu ile ailelerin namusu çiğnenmektedir. En temel hakları olan seyahat etme özgürlüğü ellerinden alınmaktadır. Sadece bir çocuk hakkı verilmekte, gençler çinlilerle evlenmeye zorlanmaktadır. Adeta kardeşlerimiz kendi vatanlarında açık ceza evlerinde tutulmaktadır.Sokaklarda Çinli askerler elleri tetikte etrafa dehşet saçmaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti Anayasası'nın 36. maddesindeki ''Her Çin vatandaşı dinî inanç ve hürriyete sahiptir. Devlet normal vatandaşların dini faaliyetlerini korur'' şartına rağmen, Çin idaresi tarafından Uygur Türklerinin İslam dinini öğrenme ve ibadet haklarına zorbalıkla kısıtlamalar getirilmiştir. Uygur gençleri arasında dinsizliğin yaygınlaştırılması için özel gayretler sarf edilmektedir. Kâğıt üzerinde devlet güvencesi altında olan din ve ibadet hürriyeti yöneticiler tarafından engellenmektedir.Ailelerin çocuklara dinî eğitim vermeleri yasaktır. Hac ibadetine kısıtlamalar getirilmiştir. Hacca giden devlet memurlarının işine son verilmektedir” dedi.

 

“ÇİN MALLARINI PROTESTO EDİYORUZ”

 

Bu zulme Trakya’dan ses verdiklerini kaydeden Vakitçi “ Bu insanlık dramını lanetliyor ve kınıyoruz. Bugün burada Çin mallarına boykot uygulama çağrısı yapıyoruz.  Tüm mazlum coğrafyaların umudu, Türkiye de boykotumuz önemlidir. Devletimizin de, zalim Çin yönetimine karşı net bir tavır sergilemeye davet ediyoruz. Zalim Çin yönetimine karşı mücadele verenlerin de terörist ilan edilmesi yanlışından da biran evvel dönülmesini tavsiye ediyoruz. Yeryüzünde huzur ve barış isteniyorsa, tüm mazlumların ve tüm mazlum coğrafyaların kurtuluşu isteniyorsa, mutlaka ama mutlaka istisnasız, tüm İslam ülkeleri, ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve İsrail güdümünden uzak politikalar üretmek zorundadır. Dünyanın herhangi bir yerinde bir insanımızın haksızlığa uğramasını istemiyorsak bunun yolu D-8’in canlandırılmasından İslam Birliğinin kurulmasından geçer. Zulüm arayan, Mazlum arayan, soydaş arayan, dindaş arayan, gardaş arayan, insan arayan Doğu Türkistan’a baksın. Kardeşine sahip çıksın. Bugün zulme sessiz kalanlar şunu unutmasınlar ki zulüm ebedi olamaz, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Ve Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır. Zalimler için yaşasın cehennem” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Eyleme Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, Saadet Partisi Çorlu ilçe Başkanı Aytuğ Aslan, Ak Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca, YRP Çorlu ilçe Başkanı Hamit Hamitoğlu, Memur-sen, İHH, Anadolu Gençlik Derneği, BBP, Alperen Ocakları, Müsiad, MGV, Zonguldaklılar Derneği, Sinoplular Derneği, Konyalılar Dernegı, ilim Yayma Cemiyeti, imam hatipliler Derneği, bir çok STK ve vatandaşlar katıldı 

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10