İşkur ile NKÜ'den işbirliği protokolü

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Namık Kemal Üniversitesi arasında "Sektör Tümleşik Eğitimi" Protokolü İmzalandı

Tekirdağ 15.12.2019 11:28:00 0
İşkur ile NKÜ

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek Okulunda, teknikerlik eğitimi almaya devam eden ve mezun olabilecek durumdaki, özellikle, Gıda Teknolojisi Bölümü, Elektronik Teknolojisi Bölümü, İşletme Yönetimi, Makine vb. bölümlerdeki öğrencilerin, Sektör Tümleşik Eğitim ve İşbaşı Eğitim Programları ile desteklenerek, iş hayatı hakkında tecrübe edinmesi, piyasa şartlarına uyum sağlaması ve alanlarında deneyim kazanmalarının amaçlandığı “Sektör Tümleşik Eğitim” Protokolü, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Yaşar Esen ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin tarafından imzalanarak hayata geçirildi.

 

PROTOKOL HAYIRLI OLSUN

 

Çorlu İŞKUR Hizmet Merkezi Şube Müdürü Aslıhan Moğolkoç’un özverili çalışmaları ile 2019 yılında da uygulanan, “Sektör Tümleşik Eğitim” ile ilgili olarak; Moğolkoç: “Kurumumuz; öğrencilerin, Sektör Tümleşik Eğitim ve İşbaşı Eğitim Programları ile desteklenerek iş hayatı hakkında tecrübe edinmesini amaçlamakta. Bu uygulama, işverenlerin personel seçim ve tedarik süreçlerinde karşılaştıkları önemli sorunlardan biri olan ‘’tecrübe’’ konusunda Namık Kemal Üniversitesi’nin uygulamakta olduğu modele değişik kırılımlarda eklemlenerek tecrübe sahibi diplomalı çalışanların bulunduğu bir işgücü piyasası oluşturmayı hedeflemektedir. Bu şekilde iş arayanın ve işverenin deneyimle ilgili ihtiyacına cevap verilebilecektir” dedi.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10