Kapaklı'da dumansız hava sahası denetimi

Kapaklı'da tütün ve tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi hakkında kanun kapsamında, sigara içmeyen vatandaşların pasif etkilenmesini önlemek amacıyla İlçe Sağlık MüdürlüÄ?

Kapaklı 17.12.2019 17:16:00 0
Kapaklı

Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, Kapaklı İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ferya Arslan Çolak,  Kapaklı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çisem Uslu’nun katıldığı denetimlerde umuma açık kapalı mekanlarda denetim gerçekleştirildi.

 

DENETİM YAPTILAR

 

Yetkililer tarafından gerçekleştirilen denetimlerde işletmeler ziyaret edilerek 4207 Sayılı Kanun ile 5727 Sayılı Kanun maddeleri hatırlatıldı. Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu “ 4207 sayılı Tütün ve Tütün Ürünleri ile mücadele kanunu çok önceden yürürlüğe girdi. En son 2009 yılı temmuz ayında yeni değişiklikler yapıldı. Sigara kullanımı lokantalar, kahvehaneler dahil bir çok mekanda yasaklandı. Bu yasak tabi ki insan sağlığı için toplum sağlığı için önemlidir. Ülkemiz de tüm dünyada olduğu gibi bu konuyla mücadele ediyor. Bu nedenle toplumda bilinç ve farkındalık yaratmak için sigara denetim ekibi ile birlikte ilçe merkezinde denetime çıktık." Dedi.

 

 

DENETİMLER SÜRECEK

 

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çişem Uslu da halk sağlığının korunması amacıyla tütün denetimlerinin devam ettiğini vurgulayarak”  Tütün ürünlerinin tüketilmesi ülkemizde yaygın bir alışkanlık ve ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Bu ürünlerin tüketilmesi, kullananların yanı sıra pasif olarak tütün dumanına maruz kalanları da etkilemektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin günlük hayatta tütün ürünü tüketen yetişkinlerle bir arada bulunmaları ve onlara özenmeleri, gelecek nesillerin sağlığını tehdit eder durumdadır. Ülkemizde kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde ve lokantalarda tütün ürünlerinin tüketilmemesine ilişkin kanun 19 Temmuz 2009 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiğinden beri dumansız hava sahası için mücadelemize devam etmekteyiz. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından sekretaryası ve takibi yapılan;2018-2023 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planıyla belirlenen politikaların yerele yaygınlaştırılması, tütün ürünleri ile mücadele çalışmalarının başarıya ulaşması için denetim önemli bir faktördür. Bu kapsamda  Levent caddesi üzerindeki işletmelere tütün denetimi yapılmıştır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10