Vali Yıldırım: Her il kendine ait bir afet risk haritası hazırlamalı

Tekirdağ Valiliğinde Afet Risk Azaltma Planı bilgilendirme toplantısı yapıldı.Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Tekirdağ V

Tekirdağ 19.12.2019 17:20:00 0
Vali Yıldırım: Her il kendine ait bir afet risk haritası hazırlamalı

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için; afetler olmadan gerçekleştirilmesi gereken çalışmaları bir süreç dahilinde tarif eden, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plandır. Bu kapsamda İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlamak üzere Valilik YİKOB Toplantı Salonu’nda İl Afet Risk Azaltma Planı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu, Vali Yardımcısı-YİKOB Başkanı Murat Eren, Kaymakamlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, AFAD İl Müdürü Recep Erol, İlçe Belediyelerinden temsilciler ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan ve AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

 

 

SUNUM YAPTILAR

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “ Her il kendine ait bir afet risk haritası hazırlamalı ve bu risk haritası doğrultusunda da riskleri, zararları azaltma konusunda neler yapılabileceğinin planlamasını mutlaka yapmalıdır.  Buna dair yapılanmalar, buna dair donanımları temin etmeler, buna dair görevlendirmeler zamanında olması gereken işlerdir. Eğer ilimize dair bu riskleri afet yaşanmadan tespit edip, buna dair tedbirlerimizi alabilirsek o afetten en az zararla çıkabiliriz. Tedbir, bizlerin elindedir eğer tedbirli davranırsak afetlerden çok daha az zarar görürüz. Yeter ki bilimsel çalışmalara, mühendisliğe kulak verelim, yeter ki olması gerekeni olması gerektiği gibi yapalım bunları yaptığımız takdirde en ufak bir sıkıntımız olmayacaktır. Can ve mal kayıplarımız azalacaktır.” dedi.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından İl Afet Risk Azaltma Planı Hakkında Bilgilendirme; Amaç ve Hedefler konulu sunumu Eğitim Uzmanı Selçuk Aksoy,  İl Afet Risk Azaltma Planı Kılavuzu; Paydaş Kurumlar, Görevleri ve Sorumlulukları konulu sunumu AFAD Jeofizik Mühendisi Özgür Tuna Özmen, Tekirdağ İlinin Afetselliği ve Risk Azaltma Faaliyetleri hakkında sunumu AFAD İl Müdürü Recep Erol gerçekleştirdi. Sunumların ardından genel değerlendirme yapıldı, görüş ve önerilerin alınmasıyla toplantı sona erdi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10