Kozuva'nın yeni rotası Rusya oldu

Çerkezköy'de 50 yılı aşkın süredir ticaretini sürdüren Kozuva ailesinin yeni kuşak girişimcisi Süleyman Kozuva'nın Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına seçilmesinin a

Çerkezköy 22.12.2019 15:45:00 0
Kozuva

 

Perşembe günü Başkurdistan Cumhurbaşkanı Radiy Habirov ve Başkurdistan başbakanı Andrei Nazarov ile yapılan ve Başkurdistan’ın başkenti Ufa Tren İstasyonu yakınlarında otel kompleksi ve uluslar arası havalimanında kargo taşımacılığı işini üstlenecekleri protokol düzenlenen devlet töreniyle imzalandı. İmza töreni Süleyman Kozuva’nın ağabeyi Mustafa Kozuva da katılırken, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’ndan bazı üyelerin de Kozuva’yı yalnız bırakmadığı imza törenine ilişkin ilk resmi açıklamayı ise Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti Başkanlık İdaresi Basın Birimi paylaştı. Bilgilendirmede “Yapılan protokol, Ufa Tren İstasyonu’nun yanında bir otel kompleksi ile Mustay Kerim Uluslararası Havalimanı’nda bir kargo terminalinin inşaatında işbirliği yapılmasını öngörüyor” ifadelerine yer verildi.


AFRİKA’DAN RUSYA’YA

 

İnşaat malzemeleri ile 1955 yılında Çerkezköy’de başlayan ticari faaliyetlerini 2000’li yıllarda tekstille, 2015 yılında ise ulaşım ve lojistikle güncelleyen Kozuva Şirketler Grubu, 2020 yılında ise hizmet halkalarına otelciliği de ekleyerek Mogadişu’da yapımı biten 118 odalı Decale Otel açılış için gün sayarken, Süleyman Kozuva Afrika’da başlayan yurt dışı yatırımlarının yeni rotasını Rusya’da sürdürüyor. Süleyman Kozuva “2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda Aden Abdullah havalimanının yanına yapılan Decale Otel’in inşaatını 4 yılda tamamlayıp hizmete açtık. Resmi açılışımızı 2015 yılında havalimanının açılışını yapan sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takvimine uygun bir tarihte O’nun katımıyla açılışını planlamaktayız. Afrika’daki yatırımlarımız hem Mogadişu’ya hem firmamıza değer kattı. Buradaki tecrübelerimizi, birikimlerimizi Başkurdistan’daki davete ve ihtiyaçlara göre planlayarak yatırım protokolü imzaladık. Gerek Başkurdistan Cumhurbaşkanı Radiy Habirov, gerek başbakan Andrei Nazarov ve gerekse Başkurdistan Çağırıyor Yatırım Fonu’na iştirak eden iş adamları ve çözüm ortaklarımız ile yapılan protokoller, atılan imzalar her iki ülke adına olduğu kadar ailemiz, şahsım ve Çerkezköy adına da önemli bir adımdır. Yatırımımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10