500 çilek fidesi toprakla buluştu

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu tarafından başlatılan 'Her Sınıf Bir Fidan' projesi kapsamında okul bahçesine 500 adet çilek fidesi dikildi.

Tekirdağ 25.12.2019 16:18:00 0
500 çilek fidesi toprakla buluştu

Öğrencilerin doğa ile iç içe olmaları için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, ‘Her Sınıf Bir Fidan’ isimli bir proje başlattı. Başlatılan proje kapsamında okula ait 184 metrekarelik toprak alana 43 sınıf çilek fidesi dikildi. Okul öğrencileri geçtiğimiz yıl da sınıflarında pamuk içinde çimlendirip yeşerttikleri fasulye, nohut, domates, biber gibi birçok sebze uygulama bahçesinde toprakla buluşturmuş ardından hasatlarını keyifle toplamıştı.

 

“BECERİLERE KATKIDA BULUNUYORUZ”

 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu Okul Müdürü Murat Bekdaş “ 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında okulumuzda tasarım beceri atölyesi olarak geçen yıl açtığımız uygulama bahçemizde öğrencilerimizi doğa ve toprakla buluşturarak gerçek yaşamda meyve ve sebzelerin doğal ortamda gelişimlerini görmelerine olanak sağlıyoruz. Bu sene de  Adana bölgesinde faaliyet gösteren  ÇİLTAR Firmasının okulumuza bağışladığı 500 adet çilek fidesini öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte uygulama bahçemizde toprakla buluşturduk. Ayrıca kış sebzesi olan soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu, ıspanak, pırasa, marul ve daha birçok sebzeyi de uygulama bahçemizde öğrencilerimizle birlikte toprakla buluşturduk. Öğrencilerimizin 2023 Eğitim Vizyonunda belirtilen 21. Yüzyıl becerilerinden olan yaratıcılık, işbirliği, üretkenlik vb. becerilerini de geliştirmeye katkıda bulunmaktayız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10