Hanımeli çarşısı Çorlu'da törenle açıldı

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hayata geçirilen üreten kadınların esnaf olarak tezgâh açacağı ve aile ekonomilerine katkı sağlayacağı Hanımeli Çarşısı tö

Çorlu 29.12.2019 12:43:00 0
Hanımeli çarşısı Çorlu

Üreten ve ürettiklerini kazanca dönüştürerek aile bütçesine katkı sağlamak isteyen ev hanımlarının ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarına katkıda bulunmayı hedefleyen Hanımeli Çarşısı, gerçekleştirilen açılış töreniyle vatandaşlara kapılarını açtı. Çorlu Belediyesi Atakent Kapalı Pazar Yer’nde gerçekleştirilen açılış törenine Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yavuz, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin, Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Yasemin Ay Yüksel, Çorlu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Çağatay Bahadır, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Hanımeli Çarşısı’nda tezgâh açan kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nigar Alemdar Yetkin, “Ev hanımlarının kendi yaptıkları el işi işleri ve kuru gıda ürünlerini satarak kazanç sağlayabilecekleri bir projeye imza attık belediyemizle birlikte. Kadınlarımızın birbirine destek olacakları ve aynı zamanda her hafta bir eğitimin düzenleneceği çarşımızda ilerleyen zaman içerisinde daha farklı projelerimiz de olacak. Hanımeli Çarşı’mızın Çorlu’muza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum”diye konuştu.

 

“120 KADIN ESNAF TEZGAH AÇTI”

 

Programda daha sonra konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaklaşık 120 kadının esnaf olarak tezgâh açtığı Hanımeli Çarşı’sının Çorlu’muza hayırlı olmasını dileyerek, “Özgüveni yüksek, üreten, çalışan, güçlü kadınların kenti Çorlu’muzda, öznesi kadın olan bir projeyle yine sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Her zaman için üretici kadınların ekonomik ve sosyal yaşamda daha fazla yer alması gerektiğini savunduk. Bizim için çok önemli olan projemizin ilk adımında sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Birbirinden kıymetli el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği ve satışa sunulduğu bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz ve sayılarını artırmak istiyoruz. Kadınların hayatın her alanında yer almaları ve üretime katılmalarını çok önemsiyoruz ve bu konuda projeler geliştiriyoruz. Çorlu Belediyesi olarak kadınlarımıza her alanda destek olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un konuşmasını ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun sergilediği eğlenceli gösteriyle devam etti. Halk oyunları gösterisinin ardından gerçekleşen kurdele kesme töreni ile Hanımeli Çarşısı resmen açılmış oldu.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10