Mağazalarda yılbaşı hareketliliği yok

2020 yılına sayılı günler kala Çerkezköy'de faaliyet gösteren mağazalar yeni yıl öncesi yoğunluk yaşamadıklarını kaydettiler. Çerkezköylü esnafların bir kısmı geçmiş yılba

Çerkezköy 30.12.2019 17:12:00 0
Mağazalarda yılbaşı hareketliliği yok

YILBAŞI HEDİYE GELENEĞİ SONA ERECEK  GİBİ

 

Çerkezköy’de yaklaşık elli yıla yakın faaliyet gösteren Vize Giyim Sanayi Sahibi Atilla ve Özcan Dinç kardeşler önceki yıllarda yılbaşına 15  gün kala insanların bir birine hediye almaya başladıklarını ancak bu yıl yılbaşına kısa süre kalmasına rağmen alışveriş yapmadıklarını kaydettiler.  Atilla Dinç, “2019 yılı ekonomik yönden vatandaşları da vurdu ve bu nedenle vatandaş karnını doyurma derdinde. Hediye alacak parası yok. Yılbaşı hediye geleneği her halde bu yıl sona erecek gibi geliyor. Oysa önceki yıllarda yeni yıla 15 gün kala vatandaşlar aile bireylerine ve de yakın arkadaşlarına hediye olarak gömlek, kazak gibi hediyeler alıyordu. Belki son gün olabilir düşüncesindeyiz.Tüm bölge halkımıza huzurlu sağlıklı mutlu yıllar dilerim”dedi.

 

BEKLEMEDEYİZ

 

Özcan Dinç ise “ Bu yıl yoğunluk yaşamıyoruz. Yılbaşı da özel bir gün olmasına rağmen vatandaşlar mağazalara ilgi göstermediler.Bir yönden ekonomik krizden ötürü de vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyorlar.Önceki yıllarda yılbaşı öncesi her işyeri işyerlerini yeni yıl süslemeleri ile süslüyordu ama bu yıl bu sayı yok denecek kadar azaldı. Yılbaşı arifesini beklemekteyiz. Umudumuz 31 Aralık Salı günü az da olsa bir şeyler satarız umudundayız. Halkımıza sağlıklı mutlu yıllar dileriz”dedi.

 

BU YIL YILBAŞI HEDİYESİ ALAN YOK

 

Aşkın Avşar Saat İşyeri sahibi Aşkın Avşar’da “ Yılbaşı ve özel günlerde genellikle insanlarımız sevdiklerine hediye alma yarışına giriyorlardı. Ama son yıllarda bu hediye alma işi yavaşladı ve bu yıl ise tamamen bitti. Çünkü vatandaşlar ekonomik sıkıntı çekiyor ve bu da bizi vuruyor. Kısaca esnaf olarak bizlerde dertliyiz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10