Mahkemenin huzurunu bozunca üç gün disiplin hapsine çarptırıldı

Kapaklı'da 2011 yılında arsalarını kat karşılığı ile müteahhit ile başlayan eşinin hukuk mücadelesini Yargıtay bahçesinde yaptığı soyunma eylemiyle farklı boyuta taşıyan 3 çocuk a

Çerkezköy 6.01.2020 19:05:00 0
Mahkemenin huzurunu bozunca üç gün disiplin hapsine çarptırıldı

2011 yılında Kapaklı’daki arsasını kat karşılığı bir müteahhide verince önce müteahhit tarafından mağdur edilen, ardından da mahkemenin verdiği 100 bin liralık tazminatı beğenmeyip Yargıtay’a müracaat edince tazminatı da elinden alınan üç çocuk annesi Ayten Özgen geçtiğimiz aylarda Ankara’ya giderek Adalet Bakanı ile görüşmek istemişti. Adalet Bakanı ile görüşemeyen Özgen bakanlık bahçesinde soyunarak gömlek ve pantolonunu bahçeye fırlatıp “Alsın, Yargıtay bunu da alsın” protestosu sonrası gözaltına alınmıştı.

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

14 Kasım tarihinde Çerkezköy Adliyesinde Asliye Hukuk mahkemesinde görülen davaya katılan üç çocuk annesi Ayten Özgen görüşülen davada duruşma hakimi Mahmut Dağ ile tartışınca duruşma hakimi tarafından davanın tarafı olmadığı, taraf olanın eşi olduğu gerekçesi ile sükunete davet edildi.  Duruşma hakimin ‘ Biraz daha konuşursan seni disiplin hapsi ile cezalandıracağım’ uyarısını dikkate almayan Özgen ‘ Üç gün değil üç yıl yatırsanız da ben hakkımı arayacağım. Haklılığımı her platformda arayacağım. Müteahhit tarafından dolandırılan biz, hakkını ararken adaletin tokadı ile sarsılan yine biziz” diye mahkeme hakimine çıkıştı. Mahkeme tarafından Özgen’e 6100 sayılı hukuk mahkemelerinin kanunun 151.maddesine muhalefetten hakkında işlem yapılarak üç gün disiplin hapsine çarptırılmasına karar verildi.

 

“HAKKIMI ARAYACAĞIM”

 

14 Kasım’da Çerkezköy Adliyesinde yaşanan olayın ardından cezası kesinleşen üç çocuk annesi Özgen Kapaklı polisi tarafından evinden alınarak Tekirdağ cezaevine gönderildi. Üç çocuk annesi “ Üç gün değil, üç yıl yatsam da hakkımı aramaya devam edeceğim. Adalet bakanlığına gittim. Bakanla görüşemedim. Yaptığım eylemle sesimi duyurmaya çalıştım ama olmadı. Gerekirse Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çıkacağım. Önce uğradım hukuksuzluğu, ardından ise maruz kaldığım adaletsizliği anlatacağım. Şuan eşim işte olduğu için haber veremedim. Bir kızım Tıp fakültesinde, bir oğlum ortaokulda, bir oğlum ise ilkokulda okuyor.  Kimseye bir şey söylemeden hapse giriyorum” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10