Albayrak basın mensuplarını öğlen yemeğinde ağırladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda basın mensupları ile bir araya geldi.Basın mensuplarının gününü kutla

Tekirdağ 9.01.2020 17:38:00 0
Albayrak basın mensuplarını öğlen yemeğinde ağırladı

Ramada Otel’de Perşembe günü saat 11.00’de gerçekleştirilen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya,Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları ve basın mensupları katıldı.

 

GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Basın hepimizin en gözde kuruluşudur. Basın olmazsa herkes kral çıplak’ı oynar. Basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, özgür bir ortamda çok daha iyi koşullarda çalışabilecekleri koşulları hep beraber görebilmeyi ümit ediyorum” dedi.

 

“YÜZDE 54 NÜFUSA HİTAP EDEN DURUMDAYIZ”

 

6 yıldır görev yaptığını kaydeden Başkan Albayark “ Büyükşehir olarak geldiğimiz nokta bana göre gayet iyidir. Diğer büyükşehirlerle rakamsal verileri çıkardığımız zaman bazı konularda çok önde olduğu, hatta 30 büyükşehir içerisinde de iyi bir yerde olduğu gözleniyor. 11 büyükşehir belediye başkanı toplam 39 milyon 650 bin nüfusa hizmet ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 252 belediyesini de koyarsanız toplam yüzde 54 nüfusa hitap eden bir durumdayız ve yerelde iktidardayız. 11 büyükşehir belediyesinin, Türkiye ekonomisinin yüzde 65,7’sini oluşturan illerde büyükşehir belediye başkanları görevdeler. Bütün bunlar geldiğimiz noktada özellikle 1543 gün sonra yapılacak olan yerel ve genel seçimlerin ne kadar hareketli geçeceğini, nereye gideceğini daha iyi ortaya koyuyor” diye konuştu.

 

 

“ŞENTOP’UN ZİYARETİ BİZE MUTLULUK VE GÜÇ KATMIŞTIR”

 

‘ Bizim hizmette zaman kaybına tahammülümüz yok’ diyen Albayrak “ Çünkü Tekirdağ bu dönem öylesine yatırımlarla, öylesine yerel hizmetlerle buluşacak ki büyükşehir olarak  da, ilçe belediyeler olarak da Türkiye’de kendini hissettirecek. Bu havaya maalesef özellikle iktidar partisi tarafından sokulmak istenmektedir. Her hafta bir bakan geliyor. Geçen hafta Bakanımız Berat Albayrak geldi. Geleceğine dair bize yazmışlar evrak ise bize dün akşam geldi. Kısacası davet edilmemeye ve ziyaret edilmemeye alıştık. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımızın büyükşehir belediyemizi ziyareti bize mutluluk ve güç katmıştır. Kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“SİYASİ HAREKETLİLİK İÇENDELER”

 

Albayrak “ İktidar partisi devamlı bir siyasi hareketlilik içindedir. Bazı belediye başkanlarımız 283 gündür görevdeler. Bunları siyasi arenaya çekerek ortamı yersiz hareketlendirmenin de anlamı da yoktur.  Basın toplantısı yapılıyor, milletvekilleri geliyor. ‘Söyle bakayım Kadir Albayrak, bu maddeye cevap ver’. Bunları konuşmak yerine ‘Ankara’dan geldik, yatırım budur, bunu hallettik, bunu getiriyoruz, bugün açılışımız var’, bunlarla gelmek bana göre en doğrusu” diye konuştu.

 

SERT TEPKİLER VERDİ

 

Albayrak “ Türkiye’de başkanlık seçiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı da olmuştur. Tekirdağ’da valiyi de atayan aynı otorite, AK Parti İl Başkanını da atayan aynı otoritedir. Hepimiz valiyi atayan devlete son derece saygılı, son derece disiplinli olarak davranmalıyız.  Ben sayın valimin yanına giderken, cep telefonlarımı dışarıda bırakıyorum, son derece saygılı gidiyorum. Bu kadar hassas davrandığımız ortamda bizden daha fazla hassas davranması gereken aynı otoritenin atadığı il başkanı. Telefon kulağında sayın valiyle tokalaşamazsın. ‘Valim uykunu alamamışsın’ diyemezsin” dedi. Bu konuya ilişkin Bakan Berat Albayrak’ın Süleymanpaşa Belediyesi ziyareti ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ziyaretinden 2 fotoğrafı da basın mensuplarıyla paylaşan Albayrak “Maalesef bürokratların, iktidar partisi siyasetçileri tarafından sıkıntılı durumları var. Buraya bir başhekim atanıyor. İlk verdiği fotoğraf AK Parti İlçe Başkanının yanına gidiyor, karşısına oturuyor. Önü ilikli. Karşısındaki ilçe başkanı da peşin satan tüccar gibi oturuyor. Bunun olmaması lazım. Bir kurumun başkanının göreve geldikten sonra ilk verdiği poz doktorsa beyaz önlüğünü giyecek hastaları ile poz verecek. Bunları görmeye alıştık. Bunların hepsi zamanla, seçim yaklaştıkça daha da artacak” dedi. 30 Mart 2024’te hem yerel hem genel seçimlerin yapılacağını söyleyen Albayrak “Milletvekili sayısı 8’e çıktı. Önümüzdeki hafta Tekirdağ’ın yeni nüfusu açıklanacak. Nüfusun 1 milyon 50-60 bini bulacağını tahmin ediyoruz. Böyle giderse 2024’te 9 milletvekili de olabilir. Gelecekte millet ittifakı ile Türkiye yeni bir iktidarla tanışacaktır” diye konuştu.

 

“BUNLAR YAP İŞLET DEVRET YÖNTEMİYLE YAPILIYOR”

 

Albayrak’ın ardından konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör “ AK Parti 2002 yılında iktidara geldi ve 17 yıldır iktidardalar. 17 yılda 62 milyar dolarlık özelleştirme yaptılar. Türkiye’nin en büyük şirketlerini, fabrikalarını, otellerini, limanlarını, enerji üretim tesislerini, elektrik ve doğalgaz dağıtım şebekelerini, arazilerini özel şirketlere sattılar. Bu paralar nereye gitti? Bu paralar nerede harcandı? Yavuz Sultan Köprüsünü, Osman Gazi köprüsünü, Avrasya tünelini, İzmir otoyolunu yaptıklarını söylüyorlar. Bu saydıklarınızın hepsi yap-işlet-devret yöntemiyle yapılıyor. Yolcu, araç ve hasta garantisi verilerek yapılan tesisler. 62 milyar doların içerisinde bunların olmaması gerekiyor” dedi.

 

“YEL’E ÖĞRENMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM”

 

Işıkgör “ AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’de işsiz sayısı 2 milyon 460 bindi. 2019 Temmuz ayında ise işsiz sayımız 4 milyon 600 bin oldu. İcradaki dosya sayısı 2002’de 8 milyon 613 bin iken 2019 Kasım ayı itibariyle 21 milyonu aştı. Bu ucube başkanlık sistemine geçerken de ‘bize yetkiyi verin Türkiye’yi uçuralım’ dediler. Doğru ama fiyatlar da uçtu” dedi. AK Parti Milletvekili Mustafa Yel’e göndermede bulunan Işıkgör “ Mustafa Yel’e tavsiyede bulunmak istiyorum. Hayrabolu’da Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projenin başında kim fotoğraf çektirdi ve altına neler yazdı bir baksın. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı meydana kim, hangi belediye başkanı, kendi belediyesinin ismini taşıyan saksıları koyarak o meydanı sahiplenmeye kalktı? Kim Büyükşehirin yetkisinde olan birçok caddede de kendi banklarını koyarak o caddeleri sahiplenmeye çalışıyor? Sayın Yel, birçok kültürel varlıkları saydı. Büyükşehir Belediyesinin bunlara ne kadar maddi kaynak sağladığını sordu.Ben sayın Yel’e üniversite rektörüyle görüşmesinin tavsiye ediyorum. Heraion Teichos Antik Kenti’ne kazıda kullanılmak üzere büyükşehir belediyesi tarafından ne kadar maddi kaynak sağlandı, öğrenmesini tavsiye ediyorum” dedi.

 

“ELEŞTİRMEKLE HİZMET YAPILMAZ”

 

Işıkgör’ün ardından konuşan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya’da Tekirdağ’da kutuplaşma siyasetinin figürünün oluşturulmaya çalışıldığını kaydetti. Alkaya “ Bugün buraya 11 ilçemizin basın mensupları buraya gelebiliyorlar. Tekirdağ’da siyasete yön veren başkanları da hepsinin bir araya gelerek Tekirdağ’ın menfaatleri doğrultusunda görüş beyan edebilirler. Biz Tekirdağ’da yaşıyoruz, bizim başka memleketimiz yok. Tekirdağ’ın 11 ilçesinden de sorumlu olan büyükşehir belediye başkanı var. Ortada hata varsa uyarmakta bizim görevimizdir. Çıkıp kahve dedikodusu gibi eleştiri yapamayız.  Tekirdağ’da irtibat kuramama gibi bir sorunumuz yok. Hepimiz buradayız. Sorunları çözüm odaklı bir şekilde çözebiliriz. Ama maalesef ki siyaseti bir rant amacı adı altında yürütüyorsak tabi ki bunu yapamayız. Başkanımız göreve geldiği günden beri Tekirdağımız için gayet güzel şeyler yaptı. Eksik olanları dile getirmeye çalıştık. Tekirdağ siyasetinde 100 yılda bir gelebilecek bir şansımız var elimizde.Devletin ikinci adamı Tekirdağ’lı, CHP’nin ikinci adamı da Tekirdağlıdır. İYİ Parti’nin 39 milletvekilinden biri Tekirdağlı. Ama yatırım bakımından baktığımız zaman Tekirdağ maalesef üvey evlat konumundadır. Tekirdağ’ı ise yöneten iki kişi vardır. Biri mülki idare amiri dediğimiz valimizdir. İkincisi de büyükşehir belediye başkanımızdır. Eleştirmekle hizmet yaptırılmaz” diye konuştu.

 

İDDİALARA CEVAP VERDİ

 

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve İl Başkanı Mestan Özcan’ın iddialarına da cevap veren Albayrak “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin kira ödemesi iddia edildiği gibi 600 bin TL değil, 247 bin TL’dir. Biz Büyükşehir olarak neredeyiz ona bakmamız gerekiyor.  Sonradan büyükşehir olan 14 büyükşehir içerisinde faiz gideri en az olan büyükşehirlerden biriyiz. Bu büyükşehirler arasında faiz gideri ortalama 51 Milyon iken, bizim faiz giderimiz 32 milyondur. Gelir-gider açığı ortalaması 198 milyon TL iken , Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ise 84 milyon TL’dir. İddia edildiği gibi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne geçtiğimiz 5 yıl için gelen toplam ödenek miktarı 9 Katrilyon değil, 4 Katrilyon 625 Milyar TL'dir, bunun da 2,5 Katrilyonu yatırıma gitmiştir.  Çağdaş belediyecilik hizmetleri sunarak Tekirdağ'da yaşayanların yaşam kalitesini artırmak istiyoruz. Ayrıca güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımlarıyla, turizmi ve üniversitesi ile çevreye duyarlı, kentleşmesini tamamlamış, yaşanılabilir, güvenli ve mutlu bir Tekirdağ ortaya çıkarmak için var gücüyle çalışmaya devam etmektedir” dedi.

 

“İKİ SAATTİR SİZİ DİNLİYORUZ”

 

Gazeteci Tarık Yıs 10 Ocak gazeteciler gününde gazetelerin sorunlarının anlatılması gerektiğini kaydederek gazetecilere söz hakkı verilmesini ifade etti. Yıs “ Başkanım sizi dinliyoruz. Ama bugün 10 Ocak gazetecilerin günüdür. 10 Ocak'ta gazetecilerin sıkıntılarını ifade edelim ve arkadaşlarımızın beklentilerini dinleyin. Ama biz her sene siyaseten yapılanları dinliyoruz. Bir sene de şuradaki gazetecilerin sıkıntılarını lütfen dinleyin. Buradaki arkadaşlarımız iki saattir sabırla size saygı gösterip dinliyorlar” dedi.  Toplantıda gazetecilerin sorunlarının dinleneceğini düşündüklerini ifade eden Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal da “Burada gazetecilerin sorunlarını nasıl çözebiliriz, neler yapılabiliriz, bunu konuşmalıyız” diye konuştu.

 

“ULAŞIM SORUNUMUZ VAR”

 

Başkan Albayrak “ Ortada bir yanlış anlaşılma var. Bugünkü basın toplantısının gazeteci arkadaşlarımızın sorunlarını dinlemek üzere yapılmış bir toplantı olmadığını anlatamadık. Aslında yarın programımız vardı. İkisini bir araya getirip yapalım dedik. Ben sizin vaktinizin bu kadar kısıtlı olduğunu düşünemedim. Bu konuda da sizlerden özür dilerim” dedi. Albayrak’ın ardından  konuşan gazeteci Şaban Kardeş de basın mensuplarının ulaşım sorununu dile getirdi. Kardeş “ Defalarca size söylememe rağmen, defalarca Ulaşım Daire Başkanıyla telefonla görüşmeme rağmen Tekirdağ’daki gazetecilerin ulaşım sorunu çözüme kavuşturulmadı. Bunun için ne yapmamız gerekiyor. 5 yıldır ben bunu söylüyorum. Saray’daki bir gazeteci arkadaşımız otobüse binsin, gelsin Tekirdağ’da haberini yapsın ve Saray’a dönsün. Basın mensupları olarak bir sürü problemimiz var” dedi. Toplantının ardından Başkan Albayrak, basın mensupları ile birlikte öğle yemeği yiyerek sohbet etti.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10