Gazeteciler gününü unutmadılar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çerkezköy'de bulunan eğitim kurumları ve STK'lar Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek ve pasta göndererek gazetelerin gününü kutl

Çerkezköy 10.01.2020 21:22:00 0
Gazeteciler gününü unutmadılar

Gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için Türkiye’de 1961’den beri kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Çerkezköy’de eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşları gazetemizi ziyaret ederek basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal ve Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti.

 

“FEDAKARCA GÖREVLERİNİ İCRA EDİYORLAR”

 

Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Kadir Reis Zenginal ve Tuğba Zenginal, Şaban Kardeş nezdinde kurumda görev yapan tüm basın mensuplarının gününü kutladı. Gazetecilerin insanların haber alma ve bilgi edinme ihtiyaçlarını karşılamak adına fedakarca görev yaptıklarını ve üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle mesleklerini icra ettiklerini belirten Kadir Reis Zenginal ve Tuğba Zenginal, gazetecilere meslek hayatlarında başarılar diledi.

 

 

PERA VİLLA PASTANELERİNDEN PASTALI KUTLAMA

 

Pera Villa Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Aktürk de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret etti. Pera Villa Pastaneleri olarak müşterileriyle oldukları gibi Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu’da basınla da sürekli iç içe olduklarını kaydeden Pera Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Aktürk, “Çerkezköy şanslı bir yer. Her yönüyle modern, hızlı, yenilikçi, dinamik bir basına sahip. Halkın hızlı, ilkeli, doğru haber alma hakkını kullanmak adına tüm zorluklara rağmen görevlerini özverili bir şekilde icra eden basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz” diyerek Pera Pastaneleri’nin vazgeçilmezi olan yaş pastayı basın emekçileriyle birlikte kesti.

 

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL HEDİYE

 

Çerkezköylü hayırsever Serkan Karagöz de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret ederek, Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin özel öğrencileri tarafından yapılan kupa hediye etti

.

 

ORHAN BEYİN ZİYARETİ EKLENECEK

 

Palais Cafe Restaurant sahibi Orhan Özer’de Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret ederek gazetecilerin gününü kutladı. Günün anısına basın mensupları ile birlikte pasta kesen Orhan Özer “ Gazetecilik mesleği, özellikle çok büyük fedakarlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.” diye konuştu.

 

ÇİÇEK VE TATLI GÖNDERDİLER

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Dil-Ka Best Grup Yöneticilerinden Dilek Köksal, Gülerçin Koleji ve Başakşehir Okulları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla çiçek gönderirken, Doğa Koleji, Özel Açı Eğitim Kursu ve İrmet Hastanesi de gönderdikleri tatlılarla günümüzü renklendirdi.

 

 

GAZETECİLERLE BİRLİKTE PASTA KESTİ

 

Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü gazeteciler ile birlikte pasta keserek kutladı. Haber almanın bir hak ve aynı zamanda bir ihtiyaç olduğunu belirten Murat Koçak, “Basın mensupları, her zaman toplumsal sorunları ve görüşleri dile getirerek çok önemli ve kutsal bir görevi yerine getirmektedirler bu nedenle daha özgür olmalı” dedi.

 

 “BASIN DAHA ÖZGÜR OLMALI”

 

Her zaman farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlayan basının toplumsal sorunları ve görüşleri dile getirerek çok önemli ve kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirten Murat Koçak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada,  bir millete, ihtiyaç duyduğu fikri gıdayı vermede, basın başlı başına bir güç, bir okul, bir rehberdir” sözünü de anımsatarak halk için özgürce yayın yapan basının bulunduğu toplumların, sağlıklı bir şekilde kalkınma içerisinde olacağını da kaydetti.

 

“BASIN DEMOKRASİMİZİN VAZGEÇİLMEZİDİR”

 

Basının demokrasimizin güçlenmesine de büyük katkı sağladığını ifade eden Koçak, “Yaşanan olaylardan ve gelişmelerden sağlıklı bir şekilde haberdar olmamızı sağlayan basınımız, toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlenmesi ve aydınlatılması gibi kamusal ve kutsal önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bu nedenle basın daha özgür olmalı. Basın mensuplarımızın her türlü hava koşullarında hayatlarını hiçe sayarak özverili bir şekilde yaptıkları çalışmaları takdirle karşılıyoruz” diye konuştu. Koçak, “Günümüzde ülkemizde daha özgür ve daha işlevsel yayın yapan bir basınımızın olması umuduyla, bütün basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi ve en içten duygularımla kutluyorum. Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ


0282 726 91 91
0282 747 65 10