Emlakçılar derneğinde Kemal Özel güven tazeledi

Kapaklı Emlakçılar Derneğinin olağan genel kurulu Cumartesi günü Kapaklı Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilirken, seçimlerde mevcut başkan Kemal Özel ve İlhan Turhan yarıştı. 68 üye

Kapaklı 12.01.2020 16:59:00 0
Emlakçılar derneğinde Kemal Özel güven tazeledi

Cumartesi günü Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan seçimlere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ve dernek üyeleri katıldı.

 

DİVAN BELİRLENDİ

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan seçimlerde divan başkanlığına İlhan Kurt, üyeliklerine ise Erdinç Aksoy, Daimi Tavan ve Arzu Özdemir oy birliği ile getirildi. Divan heyetinin belirlenmesinin ardından Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel derneğin faaliyet raporunu okudu. Özel’in okuduğu faaliyet raporu ise oy birliği ile kabul edildi.

 

EKSİKLERİNİ BİLİYORUZ

 

Seçimler öncesi adaylar konuşurken ilk olarak mavi liste adayı İlhan Turhan konuşma gerçekleştirdi. Turhan ’Yıllardan beri Kapaklı’daki derneğimizde birçok eksiğimiz olduğunu görüyoruz. Biz bu eksiklikleri görerek yola çıktık. Bütün meslektaşlarımızla istişareler yaparak neler yapmamız gerektiğini, nerelerde eksiklikler olduğunu tespit ettik. 23 gündür gece gündüz yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Mesleğimiz için yola çıktık, sesimiz de canımız da feda olsun. Bizler bu sabaha kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Kemal Özel beye teşekkür ediyorum. İnşallah bugünden sonra hep birlikte tüm meslektaşlarımızla örnek bir dernek olarak bu yola devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun’ dedi.

 

“MESLEKTAŞLARIN HEPSİNE ULAŞACAĞIZ”

 

Turhal’ın ardından mevcut başkan Kemal Özel bir konuşma gerçekleştirdi. Özel “Sizlerin desteği ve oylarıyla bu göreve tekrar layık olduğumuz takdirde üye sayısı anlamında çok ciddi çalışmalar yapacağız. Kapaklı’da faaliyette olan meslektaşlarımızın hepsine ulaşacağız. Kapaklı’da faaliyet gösteren birçok kadın meslektaşımız da mevcut ve onlara da ulaşmayı hedefliyoruz. Yönetim kurulunda ve dernek üyemiz olan kadın arkadaşlarımızla bir toplantı yaparak bir program çerçevesinde hepsini ziyaret edeceğiz ve yanımıza alacağız. Üye sayımız arttıkça derneğimize layık bir ofis ya da lokal siz üyelerimize ve meslektaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

 

SİZLERİN TİCARETİNİN ARTMASIDIR

 

Özel “ Üyelerin ticareti için de çeşitli çalışmalar yapacağız. Bizim hedefimiz sizlerin ticaretinin artmasıdır. Kapaklı’dan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde arkadaşlarımız var. Bu dostlar ve başkanımızla irtibata geçerek düzenledikleri Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Endüstriyel Fuarı’nda veya etrafımızdaki odaların düzenledikleri fuarlarda yer alabilmek, stant açabilme hedeflerimiz var. Bu anlamda hem ticaretimizin hem de Kapaklımızın tanıtımı ve gelişiminden pay almaktır” dedi.

 

ÜYELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

 

Sözleşme ve diğer evrak işlerinde de kolaylıklar tanıdıklarını kaydeden Özel “ Taşınmaz ticaret yönetmeliğine uygun olarak matbu evrak hazırlatarak sizlere sunmak istiyoruz. Alım satım yetki sözleşmesi, satış sözleşmesi, komisyon paylaşım ve yer gösterme sözleşmesi gibi evraklarla çalışmak, işimizi ciddi ve profesyonele yakın bir alanda yapmak olacaktır. Böylece birbirimizle yapacağımız ticaret daha sağlıklı ve verimli olacaktır. Bir dernek olarak üyelerimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm olacağız. Üyelerimiz derneğimizin, biz de üyelerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

 

‘’REKABET BAŞARIYI GETİRİR’’

 

Kongrede söz alan Dernek eski başkanlarından Hüseyin Akın ’Konuşmazsak bir şeyi çözemeyiz, Kemal benim en yakın arkadaşım fakat Kapaklı’da emlakçıların ileri gitmesini istiyorsak eleştirmemiz gerekmektedir. Rekabet her zaman başarıyı getirir. 3-5 senedir bir şey yapmıyorlar, şimdi ise konuşmalarında yapacağız diyorlar. Ben Kemal yada İlhan’ı eleştirmiyorum, emlakçıların ikinci sınıf görülmesini istemiyorum. Üyeler olarak derneğimizi canlı tutmamız gerekiyor. Koskaca derneğimizin bir tane lokali yok. Üyelerimiz aidat vermemiş. Bu Kemal başkanın eksikliği değil, bu bizim eksikliğimiz. Bir iletişim sorunumuz var, çözmeliyiz. İki başkana da teşekkürler ediyorum. İkisi de benim arkadaşım. Ama ben eleştireceğim. Bu dediklerimi yapmazlarsa ikisi de bir daha buraya aday olmasın” dedi.

 

KAPAKLI’YA DEĞER VERİN

 

Seçimlerde son olarak konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Musatfa Çetin “ İki adayımıza da başarılar diliyorum. Emlakçılarımız Kapaklı’da daha çok aktif olması gerekiyor. Bugün kongreye yoğun bir katılım olduğunu görüyoruz. Sonuç olarak Kapaklı kazansın. Sadece etiket kazanmak için bu koltuklarda rekabet olmasın istiyoruz. Kapaklı’da değer katmak için bir rekabet ortaya konsun. Çünkü Kapaklı yeni, genç bir ilçedir. Kurumlarıyla kurumsallaşamamış bir ilçedir. Eksiklerimiz çok, Kapaklı’yı büyütmek istiyorsak Kapaklı’da kazanıyorsak Kapaklı’ya yatırım yapmamız gerekiyor. Yerel dinamiklerimizle beraber kurumsallaşma sürecini yaşamamızı istiyorum. 4 yılımız var. 4 yıl boyunca tüm STK’lar ile birlikte Kapaklı’yı masaya yatıralım, Kapaklı’yı ileriye götürmek için ne yapmamız gerekiyor onları tartışalım, birlikte mücadele edelim istiyorum. Mesela Emlakçılar Derneği eğitim seferberliği yapabilir. Çerkezköy’den Saray’dan buraya gelen, iş yapan tüm sektördeki arkadaşlardan istirham ediyorum. Ekmeği burada kazanıyorsanız, lütfen buraya değer verin. Kapaklı’yı Çerkezköy’ün gölgesinde kalmaktan kurtaralım. Kapaklılı olarak Kapaklı bilincini ön planda tutan bir anlayışa ihtiyacımız olduğunu görüyorum. Bunu tüm sektörler, bütün alanlarda ortaya koymamız gerektiğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

 

ÖZEL GÜVEN TAZELEDİ

 

Konuşmaların ardından kongrede seçimlere gidildi. Toplam kayıtlı 68 üyenin 63’ü kongrede sandığa gitti. Bir oyun geçersiz sayıldığı seçimlere beyaz liste ile giren mevcut Kemal Özel’in listesi 40 oy alarak seçimleri kazanırken, mavi liste adayı rakibi İlhan Turhan ise 22 oyda kaldı. Seçimi kazanan Kemal Özel’i rakibi İlhan Turhan ilk tebrik ederken, Kemal Özel ise tüm üyelere teşekkür etti.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10