Hamsi bolluğu tezgahları şenlendirdi

Kırklareli'nin İğneağa ve Kıyıköy beldesinde denize açılan balıkçılar hamsi bereketi ile karşılaştı. Hamsinin bölgede bol miktarda çıkması Çerkezköy'de de hamsi fiyatların

Çerkezköy 14.01.2020 15:19:00 0
Hamsi bolluğu tezgahları şenlendirdi

Çerkezköy’de balık fiyatları, Hamsi 10 TL den satılırken, Çipura 15 TL, Karadeniz İstavrit 25 TL, Mezgit 25 TL, Uskumru 25 TL, Palamut 10 TL, Karadeniz Somon 40 TL, Karadeniz Barbun 60 TL den satılıyor.

 

MÜŞTERİDE FİYATLARDAN MEMNUN

 

Balık fiyatlarının ucuzlaması ile birlikte vatandaşlar Çerkezköy’deki balıkçılara akın etti. Balık fiyatlarının yarı yarıya inmesi ile birlikte vatandaşlar balık almaya geldiğini belirten Karadeniz Balıkçılık’ın Sahibi Cenk Diş, “Bize de bu çok sürpriz oldu. Çok eskiden bu aylarda böyle olurdu. Yaklaşık 7-8 sene önce iğne adada bu kadar hamsi çıktı. Bu da balık fiyatlarının inmesinde etkili oldu. Şuan hamsi 10 TL’den satılıyor. Müşteride fiyatlardan memnun. Allah’a şükür satışlarımız son günlerde arttı. Balığın ucuzladığını gören vatandaşlar balık almaya geldi.” dedi.

 

BU ARALAR ÇİNEKOP VE İSTAVRİT FİYATLARI DÜŞEBİLİR

 

Fırtına kopana kadar balık fiyatları böyle devam edeceğini söyleyen Diş, “bir aksilik olmadığı sürece balık fiyatları böyle devam edecek. Vatandaşlar ucuzken bol bol alıyor stokluyor. Çok eskiden böyle oluyordu ve balık fiyatları 10-15 gün felan böyle sürüyordu. Bu aralar Çinekop ve İstavrit çıkabilir. Fiyatlarının düşeceğini tahmin ediyoruz. Geçen günlerde istavrit 15 TL’yi gördü. Böyle giderse fiyatlar daha aşağıya düşer.” diye konuştu. 

 

PAZAR GÜNÜ 2 TON HAMSİ SATTIK

 

Diş, “Balığın bu aylarda çıkması normal bir durum ama uzun zamandır görmeyince böyle oluyor. Balık ucuz olunca talep çok oluyor. Pazar günü pazarında etkisi ile yaklaşık 2 ton hamsi sattık. Vatandaşların talepleri balıkçıların yüzlerini güldürdü. Bölgemizde balığın bu kadar bol çıkması balık tezgahlarına da yansıdı.” dedi. Vatandaşlarda fiyatlardan gayet memnun olduklarını belirtirken balık fiyatlarının böyle gitmesini temenni etti.  

 

Haber/ Ogün DÜRÜMLÜ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10