Yusuf Hayri'den karne uyarısı

Eğitim-Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Yusuf Hayri yaptığı açıklamada 2019-2020 eğitim ve öğretim sezonunun ilk yarı karnesine alacak öğrenci velilerini uyararak, çocukların karnelerinin

Çerkezköy 16.01.2020 10:33:00 0
Yusuf Hayri

“Ülkemiz köklü bir geleneğin ve medeniyetin sahibidir” diyen Eğitim-Bir Sen Çerkezköy Şube Başkanı Yusuf Hayri “ Böylesine mazisi olan bir ülkenin elbette ki istikbale dair büyük hedefleri ve hayalleri olacaktır. Bu yolda ilerleyen ülkemiz için eğitim-öğretim önemli bir unsur, önemli bir kaynaktır.Modern bir ülkenin inşasında hiç kuşkusuz en önemli yapı okullardır.Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okul yöneticililerimizin gayreti bu anlamda büyük önem taşımaktadır.  Nitelikli, özgüveni yüksek, duygu ve düşüncesi sağlam temeller üzerine atılmış, sosyal açıdan, bilgi açısından donanımlı bireyler yetiştirilmesinde okullarımız büyük bir rol üstlenmektedir. Böylesine anlamlı ve önemli bir yol elbette ki büyük bir gayret, yoğun ve yorucu bir emek gerektirmektedir” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİN BAŞARISIYLA HER ZAMAN GURUR DUYMALISINIZ”

 

 Sömestr tatili öncesi öğretmenlere de tavsiyelerde bulunan Hayri “ Ülkemizin aydınlık yarınlarının eğitim yoluyla gerçekleşebileceği gerçeğini daima diri tutmalıyız.Bugün sınıflarımızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı bekleyen öğrenciler, yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarabilmek için bayrağı hepimizden teslim alacaktır.Unutmayınız ki eğitim, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz. Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz.

 

“EN BÜYÜK ARZUMUZDUR”

 

Velilere de seslenen Hayri “ Çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken; karnenin çocuğunuzun okuldaki derslerde yaptığı çalışmaların notlarla ifade edildiği bir belge olduğunu ve hiçbir zaman çocuğunuzdan daha önemli olmadığını unutmayarak bir değerlendirme yapmalısınız.  Başarılı öğrenciler, sevinci ve gururunu ailesi ve yakınları ile paylaşmanın gururunu yaşarken, düşük notlarla eve dönen öğrencilerin yaşadığı tedirginliği iyi anlamalı ve asla onların kendini yetersiz hisseden, umutsuzluğa kapılan, ailesinden azar işiteceği ve zarar göreceği endişesini taşıyan, özgüven duyguları incinmiş, duygusal yönden yıkılmış birer çocuk olmadıklarını göstermelisiniz. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Çocuğunuzun başarısından duyduğunuz mutluluk kadar, başarısızlığında da sorumluluğunuzun ve payınızın bulunduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Problemlerinizi bir aile sıcaklığı içinde çözmek, çocuklarınızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur” dedi.

 

“TATİLLERDE ATMAK EN BÜYÜK HAKKINIZDIR”

 

Hayri “Sevgili öğrenciler, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sonuna geldik; aldığınız karneler bir dönem boyunca çalışmalarınızda gösterdiğiniz performansın değerlendirilmesi olacaktır, bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı ayrı birer değersiniz. Ancak unutmayınız ki, her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Bilesiniz ki, gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalarından ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Bu vesileyle sizler, bu dönem sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede ikinci döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız. Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. Bütün bir dönemin yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığımız işi değiştirerek de dinlenebiliriz. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur.

Her eğitim öğretim yılında olduğu gibi bu sene de bütün okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, anne-babalar, çocuklarımızın yarınlara daha iyi, daha bilgili, daha donanımlı hazırlanmaları için ellerinden gelen gayret ve fedakârlığı gösterdiler.Bu vesileyle,öncelikle bir dönem boyunca başarılı olmak için çaba gösteren sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum.Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde, Çerkezköy’ümüzün eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve başarı seviyesinin artırılmasında göstermiş oldukları üstün gayret ve özverili çalışmalarınızdan dolayıtüm okul yöneticilerimize, çok değerli öğretmenlerimize, anne-babalara, okul aile birliği yönetici ve üyelerine, teşekkür ediyor, huzur içinde bir tatil geçirmeleri dileğiyle şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10