Kaymakam Abban öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de eğitim maratonunun ilk yarısı tamamlanırken, 38 bin 581 öğrenci karne heyecanı yaşadı.Çerkezköy Kaymakamı Selami Abban,  Yunus Emre İlkokulu,

Çerkezköy 17.01.2020 16:06:00 0
Kaymakam Abban öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleriyle birlikte Yunus Emre İlkokulu, Nurullah Narin Ortaokulu ve Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde karne programına katıldı.

 

ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ KAYMAKAM ABBAN’DAN ALDILAR

 

Okul ziyaretlerinde öğrencilere bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Eğitim öğretim dönemi boyunca çok çalışarak yoruldunuz ve tatili hak ettiniz. Başarılı olmak sadece akademik anlamda belli bir seviyeye ulaşmak anlamını taşımamaktadır. Sporda, sanatta, bilimsel ve kültürel alanda gösterdiğiniz her türlü kazanımınız başarılı olmanın bir başka biçimidir. Bizlerin bütün çabası sizlerin iyi bir eğitim alarak donanımlı sağlıklı mutlu bireyler olarak yetişmeniz içindir. Karne heyecanı yaşadığınız bu günlerde başarılı olanlarınız olacağı gibi beklediği notu alamayanlarda olacaktır. Unutmamak gerekir ki asıl olan bu notlarının yüksekliği değil, sahip olduğumuz milli ve insani değerlerdir.” dedi.

 

 

TATİL, KENDİNİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN ÇOK İYİ BİR FIRSATTIR

 

Abban, “Sizlerden, her günü fırsat bilerek verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve ikinci eğitim öğretim dönemine enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz. Tatil, kendinizi geliştirmek için çok iyi bir fırsattır. Kendinizi geliştirmenizi sağlayacak en önemli etkinlik ise kitap okumaktır. Tatilde bol bol kitap okuyacak vakte sahip olacaksınız. Tatilinizi dinlenerek, kitap okuyarak, eğlenerek, spor yaparak ve ilgi alanlarınıza göre araştırmalar yaparak değerlendirmenizi öneriyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.” diye konuştu.

 

 

ÇOCUKLARIN HEPSİ ULU ÇINARLAR OLACAK

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de fidanlarımızın not hasadı törenleri vardı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Şube Müdürleriyle birlikte öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olduk. Yunus Emre İlkokulu, Nurullah Narin Ortaokulu’nu ziyaret ettikten sonra Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ürettiği çorap satışlarına da destek olarak törenleri sonlandırdık. Nasıl fidanlar bazı sene daha sarı, bazı seneler daha yeşilse çocuklarımız da öyleler. Hepsi bir gün ulu çınarlar olacak. Onları bir dönem, bir sene için kırmayalım. Belki daha çok suya, ilgiye, güneşe ihtiyaçları vardır. Göreceksiniz o zaman hepsi yemyeşil olacak. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.” dedi.

 

 

38 BİN 581 ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI

 

Çerkezköy’de 3 bin 611 okul öncesi, 12 bin 621 ilkokul, 12 bin 793 ortaokul, 9 bin 556 lise öğrencisi olmak üzere 38 bin 581 öğrenci dün karne heyecanı yaşadı. Çerkezköy’de görev yapan 2 bin 129 öğretmen de dün  iki haftalık yarıyıl tatiline girdi.

 

KARNE TATİLİ NE ZAMAN BİTECEK?

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan takvime göre 20 Ocak’ta başlayan yarıyıl tatili 3 Şubat Pazartesi günü kaldığı yerden ikinci döneme başlayacak. 3 Nisan Cuma günü ikinci dönem ara tatili verilecek. 9 günlük tatilin ardından 13 Nisan Pazartesi günü ikinci dönemin ikinci yarısı başlayacak. 19 Haziran Cuma günü de 2019- 2020 eğitim öğretim yılı sona erecek.

 

Haber/Ogün DÜRÜMLÜ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10