Koçak:Uzlaşma yoksa barışta yok

Türk Metal Sendikası (TMS) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında süren ve henüz üzerinde uzlaşmaya varılamayan toplu iş sözlTürk Metal Sendikası (TMS) ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikas?

Çerkezköy 23.01.2020 15:56:00 0
Koçak:Uzlaşma yoksa barışta yok

Türk Metal Sendikası MESS Grup toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin sonuç vermemesi nedeniyle aldığı grev kararına karşı MESS’inde lokavt kararı alması üzerine Türk Metal Sendikası grup toplu iş sözleşmesi müzakerelerine ilişkin Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak basın açıklaması yaptı.

 

 

UZLAŞMA YOKSA BARIŞTA YOK

 

Murat Koçak’ın yaptığı basın açıklamasında uzlaşma yoksa barışta olmayacağını dile getirdi. Koçak,  “Hepimiz biliyoruz, Türk Metal’in temel ilkesi:“ Üretmek, kazandırmak ve kazanmaktır.”Biz, hep bu ilkeyle hareket ettik.Önce ürettik.İşyerimizi evimiz, işimizi namusumuz bilerek ürettik.Canımızı dişimize takarak,dünyanın en az rapor kullanan işçileri olarak ürettik.Dünyanın en eğitimli, en deneyimli, en kaliteli işçileri olarak ürettik.Biz ürettik, işyerimizi kazandı.Hem de kar rekorlar kırarak kazandı.Çalıştığımız işyerleri, her zaman en karlı şirketler arasında yer aldı.Sonra, sıra bize geldi.Dedik ki; bugüne kadar ürettik, kazandırdık, şimdi hakça payımızı istiyoruz.Ama biz bunu deyince, O güne kadar yanımızda olanlar, bize sırtını döndü.O güne kadar bize övgüler yağdıranlar, bizi tanımaz oldu.İşte biz buna itiraz ediyoruz. Buna isyan ediyoruz. Biz hakkımızdan fazlasını istemedik, istemiyoruz. Ürettiğimiz, kazandırdığımızdan hakça payımızı istiyoruz.Ve kararlıyız, alacağız.Direne, direne kazanacağız. Biz, işçiyiz emekçiyiz. Vergiyi biz veririz. Enflasyonun yükünü biz çekeriz. Olmayanla yetinmeyi biz biliriz. Ama artık yeter. İki yıl önce imzaladığımız yüzyılın sözleşmesi ile yüzümüz gülmüştü. O gülen yüzümüz, artık gülmez oldu. Bugüne kadar sabrettik ama sabrımızın da sonuna geldik. Artık sabır taşı çatladı.Onun için şimdi diyoruz ki: uzlaşma yoksa barış da yok”dedi.

 

 İŞÇİYİZ HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ

 

Koçak, “Bizler, en iyi sözleşme masada biten sözleşmedir diyen bir sendikanın üyesiyiz.Bunun için her zaman diyalog kapısını açık tutan,uzlaşmak için her zaman elini uzatmaya hazır bir sendikanın üyesiyiz.Biz, kavganın değil uzlaşmanın peşindeyiz. Ama kimse bizi yanlış anlamasın.Türk Metal,İşi kadar ekmeğine, işyeri kadar evine de sahip çıkanların sendikasıdır. Biz vatanımıza milletimize sahip çıktığımız kadar, emeğimize de sahip çıkarız.Şanlı tarihimiz bize şahittir.Türkiye’nin en büyük eylemleri, bizim eserimizdir.Daha geçen gün, Bursa’da onbinler buluştu.On binlerce Türk Metalci tek bir ağızdan haykırdı:Dedi ki: İşçiyiz haklıyız kazanacağız” diye konuştu.

 

 BAŞKA ÇAREMİZ KALMADI EYLEMLERE BAŞLADIK

 

Başka çarelerinin kalmadığı için eylemlere başladıklarını kaydeden Koçak” Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, Bursa’da ne dedi: Başka çaremiz kalmadı. Eylemlere başladık. Önce uyarı eylemleri yaptık.Yetmedi, kısa sürelerle iş durdurduk. Yürüyüşler, basın açıklamaları yaptık.Yine yetmedi. İşte bugün buradayız. Onbinlerle bu alandayız. Yetmezse yarın yüz binlerle geleceğiz. Hakkımızı alana kadar,duymayanlar bizi duyana, görmeyenler bizi görene kadar durmayacağız.Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Direneceğiz. Direne direne kazanacağız. Eylemlerimiz yoğunlaşınca, çarklar teklemeye başlayınca, bugüne kadar ağından alan MESS, hemen bizi görüşmeye çağırmaya başladı.Ama ne yazık ki her seferinde aynı hataya düşüyor. Ağzımıza bir parmak bal çalarak bizi ikna edeceğini,zam teklifini bir iki puan artırarak, bizim gözümüzü boyayacağını sanıyor.Oysa yanılıyor.Genel Başkanımız Bursa’da ne dedi? Dedi ki: Başta üç yıllık sözleşme olmak üzere, Kazanılmış haklarımız o masada olduğu sürece,Bize yine sefalet ücreti önerdikleri sürece o masada oturmayacağız. Eylemlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.Yine iş durduracağız.Bunu da artırarak sürdüreceğiz. Genel Başkanımız aynen böyle dedi.Buna rağmen, MESS bildiğini okumaya devam ediyor. Önceki gün gerçekleşen görüşmede de aynısı yaptı.Çalışma hayatımızı cehenneme çevirecek tekliflere dokunmadan,Sadece, zam teklifini iki puan artırmakla yetindi.Biz de reddettik.”diye konuştu.

 

“ZAFER TÜRK METALCİ’NİN OLACAK”

 

Koçak “ Şimdi Genel Başkanımızın talimatını uygulamak üzere burada buluştuk. Eylemlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.10 dakikayla başlamıştık, şimdi yarım saate çıkıyoruz.Çarklar bugün yarımşar saat susacak.Daha önce dediğimiz gibi: çarklar susacak, biz konuşacağız:İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız.Biz, uzlaşmaya da mücadeleye de hazırız.Eğer MESS bizi mücadeleye davet ediyorsa,buradan hodri meydan diyoruz.Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın diyoruz.Ama MESS, aklını başına alır da “tamam görüşelim” ederse,Koşullarımız belli, onları kabul edin uzlaşalım deriz.Hepiniz emin olun ki;Hangisi olursa olsun, her iki halde de biz kazanacağız. Zafer bizim olacak.Zafer, sendikasına inanan Türk Metalcinin olacak”ifadelerini kullandı.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10