Çorlu'da uyuşturucu ve bağımlılık masaya yatırıldı

2019 yılı uyuşturucu bağımlılıkla mücadele değerlendirme toplantısı Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı başkanlığında önceki gün Kaymakamlık toplantı salonunda gerçeklerildi.

Çorlu 23.01.2020 15:04:00 0
Çorlu

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı başkanlığında yapılan toplantıya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çivril, Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Yinanç, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Birkan Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kortoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Esref Hızlı, Sosyal Hizmet Merkezi Müdür V. Dilara Özal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza İçel, İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Ahmet Yılmaz, İlçe Halk Küpüthanesi Müdürü Yasemin Çıtak, İlçe Gençlik Spor Müdürü Abdülkerim Kasap, Gençlik Merkezi Müdür V. Hidayet Göktaç, İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Yeşilay Temsilcisi Serkan Alkan, Türk Kızalayı Şube Başkanı Alican Yılmaz ve Çorlu muhtarlar Derneği Başkanı Salim SarıeR katıldı.

 

ÖNEMLİ KONULARA DEĞİNDİ

 

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, İçişleri Bakanlığının yazılı talimatı gereğince uyuşturucu ile mücadele konusunda 16.01.2020 tarihinde valilikler bünyesinde, 22.01.2020 tarihinde ise Kaymakamlıklar bünyesinde ülke genelinde eş zamanlı olarak toplantılar yapıldığını, bu toplantının da bu kapsamda İlçemizde yapıldığını belirterek, Uyuşturucu ile mücadelede uyuşturucu kullananların rehabilitasyonuna yönelik kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve diğer paydaşların işbirliği ile bağımlılığın yaygınlaşmasını önlemek için yapılan çalışmaların önemli olduğuna değindi.

 

BİR ÇOK KONU ELE ALINDI

 

Yapılan toplantıda; metruk bina tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelik çalışmaların gözden geçirilerek yürütülen iş ve işlemlerin değerlendirilmesi, uyuşturucu kullanımı ve satışı açısından riskli olan park ve rekreasyon alanlarına güvenlik kamera sistemlerinin kurulması ile cadde, sokak, park ve rekreasyon alanlarının yeterince aydınlatılmasına yönelik çalışmaların gözden geçirilmesi, öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarının kurularak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonunun sağlanması, entegrasyonu sağlanamayan okullarda ise güvenlik kameraları kurulmasına ilişkin son durumun ele alınması, okul ve çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla okul irtibat görevlilerinin etkin çalışmasına yönelik planlamaların değerlendirilmesi, özellikle okul ve çevrelerinde illegal yollardan sigara satışı (tek dal) yapma ihtimali bulunan ve öğrencilerin de uğrak yeri olması muhtemel görülen kafe, oyun salonu, internet kafe vb. yerlerin denetlenmesine yönelik çalışmaların kontrol edilmesi, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Yeşilay aşta olmak üzere STK’lar ile işbirliğinin ele alınması, gençlerimizi etkilemesi muhtemel uyuşturucu maddeler (özellikle metamfetamin) hakkında okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ile ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin gözden geçirilmesi, il genelindeki uyuşturucu arzının engellenmesine ilişkin yapılan çalışmalar ve gelinen nokta ile değinilen konulara ilişkin verilerin bir  önceki yıl ile kıyaslanması ve alınan/alınacak tedbirlerin gözden geçirilerek 2020 yılında yürütülecek çalışmaların planlanması konuları ele alındı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10