BAL'da ikinci devre başladı

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi 11. Grup'ta ikinci yarı perdesi geçtiğimiz hafta sonu açılırken, ligin zirvesindeki takımların berabere kalması nedeniyle puan farkı ve sıralamada değişiklik yaşanmadı.Spor

23.01.2020 16:09:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta ikinci devre başlarken, hafta sonunda birbirinden zorlu yedi karşılaşma oynandı.

TEK GOLLE MAĞLUP OLDU

İlk devreyi 12 puanda tamamlayan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ikinci devrenin açılış maçında Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’ye konuk oldu. Maça her iki takımda üç puan parolası ile başlarken,ilerleyen bölümlere doğru oyunda hakimiyeti eline alan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor Feyzan ve Burak ikilisi ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Taraftarının desteğini arkasına ev sahibi ekip galibiyet golü için yüklense de 1911 Çerkezköyspor savunmasını geçemedi. İlk devrenin ise kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.Karşılaşmanın 75’inci dakikasında ev sahibi ekip galibiyet golünü buldu. 75’inci dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde topla buluşan yeni transferlerden Mertcan Dursun şık kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’yi öne geçirdi.Gelen şok golün ardından toparlanmaya çalışan konuk ekip 1911 Çerkezköyspor yaptığı oyuncu değişiklikleriyle skoru eşitlemeye çalıştı. Kalan dakikalarda ise her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada ev sahibi ekip Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’nin 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş bu galibiyet ile puanını 24 yaparak zirve ile arasındaki puan farkını üçe indirirken, temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ise ligdeki sekizinci mağlubiyetini alarak 12 puanda kaldı.

HAFTANIN MAÇINDA GALİP ÇIKMADI

Haftanın en önemli maçında ise lider Arnavutköy Belediyespor evinde Tekirdağspor’u konuk etti. Bolluca stadyumunda oynanan karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi ekip Mustafa Kemal Küçük’ün mükemmel golüyle öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresi ise Arnavutköy Belediyespor’un tek gollü üstünlüğü ile sonuçlanırken, ikinci devre ataklarını sürdüren konuk ekip Tekirdağspor 70’inci dakikada Cengizhan Aydın’ın penaltısı ile skoru eşitledi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Arnavutköy Belediyespor puanını 27 yaparken, Tekirdağspor ise 25 puanda kaldı.

EDİRNESPOR İSTANBUL’DAN BİR PUANLA DÖNDÜ

Edirnespor Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) ikinci devresinin ilk maçında, deplasmanda karşılaştığı Ortaköy'le 0-0 berabere kalarak devreyi beraberlikle açtı. Ligin ilk yarısını 24 puanla üçüncü sırada kapatan Edirnespor, ikinci yarının ilk maçında Ortaköy deplasmanına çıktı. Devre arasında yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendiren sarı kırmızılı ekip Ortaköy karşısında aradığı galibiyete ulaşamadı. İki tarafın da karşılıklı gol arayışlarıyla geçen maçın 90 dakikası 0-0 beraberlikle sonuçlandı.Edirnespor puanını 25 yaparken, Ortaköyspor ise aldığı bir puan ile puanını 21 yaptı.

BİGASPOR VİZE DUVARINI AŞAMADI

Ligde zirve hesapları yapan Bigaspor hafta sonunda alt sıralardan kurtulmaya çalışan Vizespor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Bigaspor geliştirdiği ataklarda bir türlü arzuladığı gole kavuşamadı. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde de her iki takım geliştirdiği ataklarda istediği golü bulamadı ve karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Bigaspor puanını 23 yaparak rakiplerinin puan kaybı yaşadığı haftayı iyi değerlendiremezken, Vizespor ise puanını 9 yaparak ikinci devreye moralli başladı.

ALİBEYKÖYSPOR TEK GOLLE GÜLDÜ

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta orta sıralarda mücadele eden Alibeyköyspor deplasmanda alt sıralardan kurtulmaya çalışan Uzunköprüspor’a konuk oldu. Ergene Şehir Stadı’nda oynanan maçı Nihat Hartlı yönetirken yardımcılıklarını Umut Ertemel, Yağmur Vural, Adem Güneş yaptı.İlk devresi 0-0 eşitlikle sona eren mücadelenin galibi 1-0’lık skorla Alibeyköyspor oldu. Alibeyköyspor 76’ıncı dakikada Kerim Deler’in ayağından bulduğu golle karşılaşmadan da üç puan ile ayrılmasını bildi. Bu sonuçla Alibeyköyspor puanını 21’e yükselterek yedinci sırada yer aldı. Uzunköprüspor ise 11 puanda kaldı ve on üçüncü sırada yer aldı.

LÜLEBURGAZSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Ligde orta sıralarda mücadele eden Lüleburgazspor ile Bozcadaspor ikinci devrenin ilk maçında karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısında yaşadığı teknik direktör ve oyuncu krizlerine rağmen mücadeleden vazgeçmeyen Lüleburgazspor, 2020’nin ilk maçına yenilenen kadrosu ve teknik ekibiyle çıktı. Maç boyunca taraftarının da desteğiyle tempolu oyun sergileyen Lüleburgazspor’da ilk gol maçın ilk yarısında Onur Kahveci’den geldi. Sol kanattan gelişen Lüleburgazspor atağında ceza sahasına çalımlarla giren Abdülkadir, ceza sahasına orta açtı. Açılan ortada defansın uzaklaştıramaya çalıştığı topla ceza sahasın sol yan çizgisinde buluşan Onur Kahveci, meşin yuvarlağını şık bir vuruşla ağlara gönderdi.  Maçın ikinci yarısının ilk dakikalarında ise Yunus Şengül muhteşem bir golle skoru 2-0’a getirdi. Lüleburgazspor yarı alanında topla buluşan Erce, rakip defansın arkasına derinlemesine ara pası attı.Savunmanın arkasına sarkan Yunus Şengül, Erce’nin attığı nefis pasla buluştu. Topu önce göğsüyle kontrol eden Şengül, kalecinin sol tarafından meşin yuvarlağını ağlara gönderdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Lüleburgazspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Lüleburgazspor puanını 17 yaparken, Bozcadaspor ise 16 puanda kaldı.

DERBİDE GÜLEN KARAMÜRSELSPOR OLDU

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden iki Kocaeli ekibi Karamürselspor ile Başiskele Doğantepespor, Karamürsel Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı başlayan sarı-lacivertliler 11.dakikada gelişen atakta Berat Aydın ile golü buldu ve 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı ve ilk yarı sarı-lacivertlilerin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Berat attığı golden sonra Merih Demiral’in formasını alarak tribünlere gösterdi.
Sarı-lacivertliler mücadelenin ikinci yarısında da oyunun tek hakimi olarak sahadaydı. Sayısız gol fırsatlarından yararlanmayan Karamürselspor, 62.dakikada Mehmet Can’ın ters vuruşunda 2-0 öne geçmeyi başardı. 78.dakikada Enes Dışpınar ile farkı 3’e çıkaran Karamürsel ekibi 83.dakikada Emirhan’ın attığı gole engel olamadı. Karamürselspor sahadan 3-1 galip ayrıldı ve puanını da 20 yaptı. Bu sezon sekizinci mağlubiyetini alan Başişkele Doğantepespor ise 12 puanda kaldı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10