Aksaraylılar 10.yıl etkinliğinde buluştu

Tekirdağ Aksaraylılar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Pazar günü Veliköy düğün salonunda 10'uncu yıl kuruluş etkinliğinde bir araya geldi. Programda konuşan Tekirdağ Aksaraylılar Sosyal K?

Çerkezköy 26.01.2020 17:41:00 0
Aksaraylılar 10.yıl etkinliğinde buluştu

Saat 13.30-17.00 saatleri arasında Veliköy Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkan yardımcısı Enver bayram, Aksaray Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve ilçe yönetimi, İYİ parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve ilçe yönetimi,Ağaçören MHP İlçe başkanı,Aksaray Dernekler federasyonu Başkanı Salih Şimşek ve federasyon yönetimi,Çerkezköy Samsunlular Dernek Başkanı Mehmet Özden, Çerkezköy Tokatlılar  Dernek Başkanı Münyamin Demir,Çerkezköy  Yozgatlılar Dernek Başkanı Emin Sungur Tekirdağ  ANDA Kardeşe Vefa Derneği  Şube Başkanı Mustafa Tokgöz,Çerkezköy’e Gönülverenler Dernek Başkanı Murat Akay,Tekirdağ Aksaraylılar Dernek başkanı Evliya Yalman ve dernek yönetimi,Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu,Tekirdağ  ve bölgede yaşayan Aksaraylılar aileleriyle birlikte katıldı.CHP Milletvekili Cancan Yüceer ve Aksaray belediye başkanı  Enver Dinçer’de birer kutlama mesajı gönderdiler.

 

 

GÖNÜLLÜLER DİYARI AKSARAY’INIZI TEKİRDAĞ’DA EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ

 

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Tekirdağ Aksaraylılar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Evliya Yalman bir konuşma yaptı. Yalman, Konuşmasına Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını ve depremde hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara da acil şifalar dileyerek konuşmasına başladı. Evliye Yalman, “Bu gün derneğimizin kuruluşunun 10 yılı münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz 10’uncu yıl etkinliğimizde bizler yalnız bırakmayan belediye başkanlarımıza, belediye başkan yardımcılarımıza,siyasi partilerin temsilcilerine,federasyon başkanımız ve yönetimine, STK’lara çok teşekkür ediyoruz. Gönüllüler diyarı olan Aksaray’ımızı Tekirdağ’ımızda en iyi şekilde temsil etmekten şeref duyuyoruz. Tekirdağ’da Aksaray’ımızı temsil etmek için bana bu görevi verdiğiniz içinde sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Çıktığımız bu hizmet yolunda ilerleyen zamanlarda çok daha güzel etkinlikler yaparak sizlerle birlikte olmaya ve dayanışma içinde bulunmaya devam edeceğiz”dedi Evliya Yalman konuşmasının ardından davetlilere dernek yönetimini tanıttı.

 

 

BÜYÜK BİR AİLE OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

 

Yalman’ın ardından Aksaray Dernekler Federasyonu Başkanı Salih Şimşek konuşma gerçekleştirdi. Şimşek, “Aksaraylılar Gönüllüler diyarına hoş geldiniz.Aksaray gönüllüler diyarından sizlere selam olsun.Değerli misafirler 2011 biz Aksaray Dernekler federasyonu  olarak büyük bir aile olmaya hedefleyerek yola çıktık.Dernek başkanlarımızın da destekleri ile federasyonumuz kabuklarını kırarak  her geçen gün hızla büyümeye başladı.Ülkemizin hangi bölgesi olursa olsun ismimizi en iyi şekilde duyurabilmek  ve gönül sofrasında bir arada olmak için bir arada oluyoruz.Bu günde Tekirdağ Aksaraylılar Derneğinin daveti ile sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz.Bu ayın 30’ında da İstanbul Sultangazi Kültür Merkezinde Aksaraylılar olarak bir gece düzenleyeceğiz ve bu geceye tüm hemşerilerimizi davet ediyorum.Bu gecede de Aksaray’ımızın sesini duyuracağız.”dedi.

 

SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN MUTLULUK DUYDUM

 

  Şimşek’ten sonra  konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram’da, “Bugün Tekirdağ Aksaraylılar Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve dernek yönetimi derneğin 10. Yıl etkinliğinin gerçekleştirme heyecanı içinde olduklarını görüyorum. Belediye Başkanımız Vahap Akay yurt dışında olması nedeniyle bu gün sizlerle birlikte olamamak bizler nasip oldu. Sizlerle bir arada olmaktan da son derece mutluluk duydum. Ülkemizde bu günlerde acı bir durum yaşıyoruz. İnşallah bu acımızı kıs sürede milletçe atlatacağız. Elazığ ve Malatya’mıza ve ülkemize yaşanan deprem nedeniyle geçmiş olsun diyorum. Depremde hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyorum.Sevgili Aksaraylı hemşehrilerim,bu gün bu salonu doldurarak derneğiniz etkinliğine ilgi göstermenizden dolayı da sizleri kutluyorum ve bu etkinlikte dernek başkanı ve yönetimine sahip çıktınız.hepine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

AKSARAYI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORSUNUZ

 

Programda son konuşmayı Aksarak Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç yaptı. Bekleviç, “Bugün Tekirdağ Aksaraylar Derneğinin 10 yıl etkinliğine katılmaktan son derece mutlu oldum.Sizlere Aksaray’ın dört bir yanından selam getirdim. Böyle güzel bir etkinlikte siz değerli hemşerilerimizle bir arada olmak çok güzel. Böyle etkinliklerin olması dayanışma ve kaynaşmayı üst noktalara taşımaktadır.Sizlerin yaşadığınız bu bölgede Aksaray’ı en iyi şekilde temsil ettiğiniz içinde sizlere teşekkür ediyorum”dedi.  

 

YEREL SANATÇILAR ETKİNLİĞE RENK KATTI

 

Yapılan Konuşmaların ardından Aksaraylı yerel sanatçılar Fırat Yılmaz, İsa Keser,Ramazan Bilimli,Tahsin Öztaş tek tek sahne alarak Aksaray yöresine ait şarkıları ve türküleri seslendirdiler.Etkinliğe renk katan Aksaraylı yerel sanatçıların okuduğu şarkı ve türkülere etkinliğe katılan Aksaraylılarda eşlik etti.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10