Çerkezköy depremzedeler için tek yürek oldu

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6.8 şiddetindeki depremin ardından depremzedeler için tüm ülke genelinde  yardım seferberliği başlatıldı. Depremzedeler için tek yürek olan Çerke

Çerkezköy 26.01.2020 17:45:00 0
Çerkezköy depremzedeler için tek yürek oldu

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye tek yürek oldu; Çerkezköy’deki kurumlarda bölgeye yardım göndermek için harekete geçti.

 

 

AKIN ETTİLER

 

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyasına Çerkezköylü vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Depremzedelere başta hazır gıda, ısıtıcı, battaniye ve kullanılmamış giysi, bot olmak üzere yardımlarını ulaştırmak isteyen vatandaşlar Çerkezköy Belediyesi tarafından başlatılan kampanya için Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası’na akın etti. Yardım kampanyası 27 Ocak Pazartesi günü saat 17.00’a kadar devam edecek.

 

 

YARDIM ELİNİ UZATSINLAR

 

Depremzedelere yardım elini uzatmak isteyen vatandaşlar için hafta sonu ve Pazartesi günü devam edecek olan yardım kampanyasına katılabileceğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap AKay “Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem hepimizi derinden üzdü ve yaraladı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

 


PAZARTESİ 17.00’A KADAR DEVAM EDECEK


Depremin olduğu bölgede hayatın zorlu kış şartlarına rağmen devam ettiğini belirten Başkan Akay “ Depremden etkilenen vatandaşlarımızın şu anda acil olarak hazır gıda, battaniye, giysi, bot, ısıtıcı, çocuk bezi vs. gibi temel yardım malzemelerine ihtiyaçları var. Elazığ ve Malatya’nın yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Çerkezköy’den de depremzedelere yardım elini uzatmak isteyen vatandaşlarımız hazırladıkları yardımları Belediyemiz Hizmet Binası’na getirerek, 27 Ocak Pazartesi günü saat 17.00’a kadar teslim edebilirler. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı deprem bölgesine yardım elini uzatmaya çağırıyorum” dedi. Toplanan yardımların Pazartesi gecesi deprem bölgesine gönderileceğini ve depremzedelere ulaştırılacağını kaydeden Akay “ Şimdiden tüm yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah bir daha güzel ülkemize bu tür afetler yaşatmasın. Elazığ ve Malatya halkı başta olmak üzere depremden etkilenen tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

 

ÇTSO DA ÇAĞRIDA BULUDU

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından destek amaçlı yardım kampanyası başlatılırken, deprem bölgesine yardım göndermek isteyen üyelerine de çağrıda bulundu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva tarafından yapılan çağrıda “ Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sonrasında oluşan acil ihtiyaçlar için odamız koordinasyonunda katkı vermek isteyenlerin yapacağı yardım malzemeleri; ısıtıcı ( elektrikli-tüplü), kullanılmamış giysi, kuru gıda ve çocuk bezidir. Bu çerçevede yapacağınız katkılarınız için Odamız 26 Ocak Pazar 09.00 - 17.00 saatlerinde de açık olacaktır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Çerkezköy TSO olarak kalbimiz de dualarımız da Elazığ ve Malatya’yla” dedi.

 

 

VATANDAŞLAR DUYARSIZ KALMADI 


Elazığ'da yaşanan 6,8'lik depremin ardından Çerkezköy’den  bölgeye ulaştırılmak üzere partiler ve STK’lar da yardım kampanyası başlatıldı. Sosyal medya ve ilanlara duyarsız kalmayan vatandaşlar battaniye, yorgan, giysi, su ve kuru gıda gibi malzemeleri partilere ve STK’lara teslim edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10