Tekirdağ'dan deprem bölgesine yardımlar yola çıktı

Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından başlatılan ayni bağış yardım kamp

Tekirdağ 27.01.2020 16:38:00 0
Tekirdağ

Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremde zarar gören vatandaşlara teslim edilmek üzere gönderilen yardım kamyonunun uğurlanmasına, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, AFAD İl Müdürü Recep Erol ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan katıldı.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

 

Yardım kamyonunun uğurlanması öncesinde bir konuşma yapan Başkan Kadir Albayrak, "Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı olarak kurtulan afetzedelere ise acil şifalar diliyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, depremde zarar gören vatandaşlarımızın acısını paylaşıyoruz. Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. Albayrak’ın ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım “ Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakın ve akrabalarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Tekirdağ’dan Elazığ ve Malatya’daki vatandaşlarımıza bir miktar yardım malzemesi göndereceğiz. Vatandaşlarımız ve kurumlarımız Elazığlı ve Malatyalı vatandaşlarımızın yanındadır. Bir kardeş elde Tekirdağ’dan Elazığ’a, Malatya’ya uzanıyor” dedi. Konuşmaların ardından içerisinde giyim, gıda, elektrikli ısıtıcı, bebek bezi ve hijyen vb. malzemelerin yer aldığı yardım kamyonu depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10