Çalışmalar 2021 Mart ayında başlayacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Atatürk – Öztrak Caddeleri'nde yapılacak olan düzenleme ve Meydan Altı Otoparkı projesiyle ilgili bilgilendirmede bulundu. Başkan Akay, zemin etüdü çalışmalar?

Çerkezköy 28.01.2020 14:51:00 0
Çalışmalar 2021 Mart ayında başlayacak

8 Ocak tarihinde TESKİ, Büyükşehir Fen İşleri, Büyükşehir Etüt Proje ve Çerkezköy Belediyesi olarak bir toplantı yaptıklarını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, toplantının amacının Atatürk ve Öztrak Caddeleri'nde yapılacak düzenleme ve Meydan Altı Otoparkı ile ilgili gerçekleştirilecek projenin hazırlığı olduğunu dile getirdi.

 

“2021’DE BAŞLAYACAĞIZ”

 

Akay “ Atatürk ve Öztrak Caddeleri'ndeki TESKİ içme suyu hatları değiştirilecek. Büyükşehir Fen İşleri yeni yağmur suyu hatları yaparken, meydan altı otoparkı projesi büyükşehir belediyesi tarafından projelendirilecek. Çerkezköy Belediyesi asfalt, yol, kaldırım, yeşil alan, ağaçlandırma, durak yerleri gibi çalışmaları yapacak. 2021’in Mart ayında işe başlamak hedefiyle yaklaşık 12-13 aydan önce bu toplantılara başladık. Biliyorsunuz ki ilk toplantıyı da 8 Ocak’ta gerçekleştirdik. Ardından ise Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri başkanlığında diğer altyapı kurumlarıyla bu proje toplantısını gerçekleştirdik. TREDAŞ, GAZDAŞ, Telekom gibi kurumları da ilgilendiren bir mesele olduğu için onlarla da toplantı yaparak taleplerimizi ilettik. Cadde üzerinde sürekli zikzak çizerek gidiyoruz. Telekom kutusu, doğalgaz kutusu, TREDAŞ trafosu, ağacı derken hepsine bir düzen getirmeye çalışacağız.Yaya yoluna engel olacak tüm kutulardan hem kurtarmak hem de bu güzergahları doğru hale getirmek gibi bir çalışmamız var” açıklamasında bulundu.

 

“17 ŞUBAT’TA İKİNCİ TOPLANTI YAPILACAK”

 

17 Şubat Pazartesi günü projeyle ilgili büyükşehirin birimleriyle ikinci toplantıyı gerçekleştireceklerini kaydeden Akay, meydan altı otoparkı için zemin etüt çalışmasını Çerkezköy Belediyesi olarak yaptıklarını ifade etti. Akay” Onlar da bir avam projeye başlayacak, sonra esas proje başlayacak. Zemin etüt durumuna göre otoparkın kaç kat yapılabileceğini tespit edeceğiz. Temel hedef TESKİ’yi, büyükşehir belediyemizi, Çerkezköy Belediyemizi aynı anda 2021’nin Mart ayında 2 caddenin çalışmalarına başlayacak şekilde organize etmektir. Bu toplantıları yapmaya devam edeceğiz. 17 Şubat’ta yapacağımız toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak da katılacak. 2021’in Mart’ında işe başlayacak şekilde, 2022’nin sonunda tüm bunları bitirecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

 

“ ÇERKEZKÖY’E YAKIŞIR HALE GETİRMEYE ÇABALIYORUZ”

 

“Hedefimiz Çerkezköy’de otopark sorununu çözmektir” diyen Akay” Hayata geçirdiğimiz tek yön projesinde çok eleştiri aldık Ama her zaman bunun geçiş dönemi olduğunu ifade ettim. Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde orta refüjleri kaldırdığımızda, tek yöne döndüğümüzde bunun Çerkezköy için bir şehir planı açısından Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi gibi birbirine paralel caddenin varlığı, bu işi yapabilme kabiliyetimizi artırdı demiştim. Şimdi o günlerden, bu geçiş dönemlerinden geçerek artık iki caddeyi, iki ana arteri Çerkezköy’e yakışır hale getirmeye çabalıyoruz. Buralarda sadece üst yapı düzenlemeleri bulunmuyor. Kapalı çıkmalarla ilgili kararlar alıp, tabela düzenlemeleri ile ilgili kararlar aldık. Kısa sürede de bunları uygulamaya başlayacağız. Kısaca görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız ve yürüyüş alanlarını açacağız. Esnafımızı da zorlama gibi bir niyetimiz olmayacak. Çerkezköy’ün iki ana caddesinde çok önemli bir çalışmadan bahsediyoruz. O yüzden daha 1 buçuk yıl evvelden bu toplantıları, çalışmaları yapmaya başladık ki işe başladıktan sonra bir daha bir aksama olmadan bu projeyi hızlı bir şekilde sonlandırıyor olmamız gerekiyor. Niyetimiz ve hedefimizde budur. O zamana kadar da bu projeye katkı verecek, fikir ortaya koyacak herkesin de fikrine açığız. Eksik kaldığımız nokta varsa herkesten de fikir isteriz, alırız” dedi.Akay “ Yol haritasının belirlenmesinin ardından bunu esnafımız ile paylaşacağız. Bu iki caddede ne yapacağımız kabaca bellidir. Detaylarını hazırladıktan sonra rahatlıkla paylaşacağız. Bir sabır süresini bugünden konuşmaya başlayacağız. Yapılacak işler kolay işler değil. Daha önce köprü yapımı ve ana isale hattının değiştirilmesi nedeniyle hükümet caddesi bir süreliğine trafiğe kapanmıştı. Ana isale hattı geldi, Öztrak Caddesi’nde asbest boruya bağlandı. Köşem Kavşağı’nı da geçecek şekilde ana isale hattının değişiminden bahsediyoruz. Hükümet Caddesi’nde değiştirdiğimiz mesafe 260 metreydi. Bu da muhtemelen yaklaşık 800 metre civarında olacaktır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10